Proces verkiezing Public Finance Award 2008

Ruim vijftig hooggeplaatste financials, werkzaam bij overheidsinstellingen of non profitorganisaties hebben afgelopen zomer een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan de websurvey ter nominatie voor de Public Finance Award.

Deze lijst van vijftig financials is samengesteld op basis van input van marktpartijen en de redactie van Tijdschrift Financieel Management.

Aan deze financials is een websurvey voorgelegd ten behoeve van de eerste screening. De ingevulde websurveys door financials van een Nederlandse organisatie in de publieke sector zijn beoordeeld op de criteria: minimaal twee jaar werkzaam in de huidige functie en de financial moet recentelijk betrokken zijn geweest bij een project ter verbetering van de organisatie en de integrale rol die de financiële functie hierbij heeft gespeeld.

Op basis van de antwoorden in de websurvey zijn vervolgens de genomineerden geïdentificeerd. Van de definitief genomineerden is een interview, toegespitst op de thema’s die tijdens het 3e Jaarcongres Public Finance aan bod komen, afgenomen.

De jurering vindt mede plaats op basis van de score van het interview. Het interview weegt voor 80 procent mee in de score ter bepaling van de winnaar van de Public Finance Award. Daarnaast wordt een rondetafelbijeenkomst georganiseerd. De deelname aan dit gesprek draagt bij aan de uiteindelijke bepaling van de Public Finance Award (de deelname wordt voor 20 procent meegewogen).

De jury wordt gevormd door Tom Groot (hoogleraar Management Accounting aan de Vrije Universiteit Amsterdam), Arnold Pureveen (financieel directeur De Alliantie en winnaar Public Finance Award 2007) en Jan Bletz (hoofdredacteur CFO Magazine). Zij zullen de cases uiteindelijk beoordelen op:

• Realisatie van aantoonbare verbeteringen en vernieuwingen in de organisatie en de integrale rol die de financiële functie hierbij heeft gespeeld

• Innovatieve ideeën en een goede aanpak van implementatie

• Kijk op recente veranderingen in de financiele functie binnen de organisatie

• Goedomlijnde ideeën en plannen voor de toekomst van de eigen financiële functie

• Zicht op ontwikkelingen in de financiële functie en het vakgebied in het algemeen

• Kijk op en weloverwogen ideeën voor de toekomst van de financial

Gerard Boot, Directeur Financiën van de Gemeente Den Haag was in 2006 de winnaar van de Public Finance Award. In 2007 ging Arnold Pureveen, CFO van woningbouwcorporatie De Alliantie naar huis met de felbegeerde award.

Aan juryvoorzitter Tom Groot de eer om op 29 oktober aanstaande in de Jaarbeurs Utrecht de winnaar van de Public Finance Award 2008 de felbegeerde tombstone te overhandigen.

Gerelateerde artikelen