PGGM heeft een nieuwe CFO

De 52-jarige Paul Loven treedt per 1 november aan als Chief Financial Officer (CFO) van vermogensbeheerder PGGM. De benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank.

Loven is momenteel lid van de Raad van bestuur van Van Lanschot. Daarvoor was hij actief bij ABN AMRO.

Als CFO en statutair directeur van PGGM zal Loven leiding geven aan alle finance & control, compliance, corporate risk en ICT-activiteiten van PGGM. Hij zal onder meer een belangrijke rol hebben bij de afronding van de overgang van PGGM naar een transparante multiclient-organisatie.

PGGM is de inkomensverzorger voor alle mensen in de sector zorg en welzijn. Daarnaast is het de uitvoeringsorganisatie voor collectieve pensioenregelingen in de sector zorg en welzijn. PGGM beheert momenteel 75 miljard euro pensioenvermogen van ruim twee miljoen (oud-)werknemers in zorg en welzijn.

Loven volgt René van de Kieft op die de organisatie per 1 september verlaat. Van de Kieft was bijna tien jaar werkzaam bij PGGM. Hij vertrekt om persoonlijke reden om invulling te geven aan een nieuwe uitdaging buiten de sector waarin PGGM zich begeeft.

Gerelateerde artikelen