Peter Terium CFO overgenomen energieconcern Essent

Peter Terium, huidig topman van RWE Supply & Trading, gaat het overgenomen energieconcern Essent leiden. Dat kondigde Michel Boersma, sinds 2003 chief executive officer (ceo) van Essent, aan.

Peter Terium zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2009 het roer overnemen van Boersma. De Nederlander leidt al de integratie van Essent in RWE.

De 45-jarige Terium is sinds 2008 topman van RWE Supply & Trading in Essen. De Nederweerter werkt al vanaf 2003 bij de Duitse energiereus in diverse functies. Daarvoor werkte hij onder andere voor het verpakkingsbedrijf Schmalbach-Lubeca AG, accountantsorganisatie KPMG en het ministerie van Financiën.

Naast Terium zal Rinse de Jong de financiële topman worden van het ‘nieuwe’ Essent. Hij is momenteel al de chief financial officer (cfo) van Essent. Huib Morelisse, huidig topman van RWE Nederland, zal chief technology officer (cto) worden in de nieuwe organisatie en Erwin van Laethem, huidig topman Essent België, zal worden benoemd tot chief commercial officer (cco).

Gerelateerde artikelen