Peter Nohlmans en Hans Wouda, Van der Sluijs Groep: Geïntegreerd MVO-beleid

fallback
CEO Peter Nohlmans en Manager Finance Hans Wouda van de Van der Sluijs Groep zijn genomineerd in de categorie Niet-Beursgenoteerd.

Peter Nohlmans, CEO Van der Sluijs Groep
Geboortejaar: 1964
Opleiding: Studeerde Bedrijfskunde aan de Erasmusuniversiteit Rotterdam
Loopbaan: Begon zijn carrière als business-analist bij Esso Benelux. Zeven jaar later (in 1998) begon hij als logistiek directeur bij de Van der Sluijs Groep en twee jaar daarna werd hij benoemd tot lid van de directie. In 2005 werd hij directievoorzitter.


Hans Wouda, Manager Finance Van der Sluijs Groep
Geboortejaar: 1970
Opleiding: Studeerde bedrijfseconomie aan de universiteit Tilburg, gevolgd door de postdoctorale
opleiding tot registeraccountant.
Loopbaan: Werkte na zijn afstuderen zes jaar als registeraccountant bij BDO en vervolgens bij Koffiebranderij Drie Mollen. In 2002 werd hij aangesteld als controller bij de Van der Sluijs Groep en inmiddels is hij verantwoordelijk voor alle financiën in het bedrijf.
Omzet: 2,4 miljard euro (2005)
Aantal medewerkers: 600


Profiel
Van der Sluijs Groep begon in 1918 als petroleumhandelaar en is inmiddels uitgegroeid tot een omvangrijke logistieke dienstverlener in de Benelux oliemarkt. Met 600 medewerkers en 6 miljard liter olie is Van der Sluijs Groep in 4 landen actief in opslag, handel, transport en verkoop van brandstoffen.

In 2005 boekte het bedrijf een omzet van 2,4 miljard euro en is Van der Sluijs Groep klaar voor verdere groei en uitbreiding van activiteiten. Qua realisatie van doelstellingen is Van der Sluijs Groep goed op weg.


Directievoorzitter Peter Nohlmans: “De rentabiliteit van het bedrijf stijgt. Het driejaargemiddelde rendement op ons vermogen heeft de doelstelling in 2005 voor het eerst overschreden. Deze ontwikkeling vasthouden vormt een serieuze uitdaging.” “We sturen op het versterken van onze marktposities met een lange-termijnhorizon”, valt Manager Finance Hans Wouda hem bij.


De heren Wouda en Nohlmans staan samen met de overige leden van de raad van bestuur aan het roer van het familiebedrijf. Peter Nohlmans werkt er al 8 jaar en het laatste jaar in de functie van directievoorzitter.Hans Wouda begon vier jaar geleden als controller bij Van der Sluijs Groep en is inmiddels verantwoordelijk voor alle financiën in het bedrijf, waaronder externe contacten en M&A-trajecten.


De dagelijkse werkzaamheden van directievoorzitter Nohlmans zijn erg divers. Het besturen wordt gecombineerd met een actieve betrokkenheid bij de operaties. “Intensief direct contact met je klanten, leveranciers en je eigen medewerkers is essentieel bij een verantwoorde bedrijfsvoering”, zegt Nohlmans.


Maatschappelijk verantwoord ondernemen
“Maatschappelijk verantwoord ondernemen is al vele jaren een integraal onderdeel van onze bedrijfsvoering”, laat directievoorzitter Nohlmans weten. “Reageren op een nieuwe ondernemerstrend is niet nodig en past ook niet bij de stijl van ons bedrijf”.


“Een apart MVO-beleid hebben wij niet. Gezien de aard van onze activiteiten zijn wij verplicht naar onze mensen en onze omgeving toe, verantwoord te opereren. Continue aandacht voor veiligheid en milieu staat hoog op onze agenda. Met stringent beleid en geïmplementeerde zorgsystemen wordt deze visie extra kracht bijgezet.”


Iedere medewerker wordt voortdurend gewezen op zijn verantwoordelijkheid richting mens, middelen en omgeving. Een recent geïntroduceerde gedragscode maakt duidelijk waar wij als bedrijf voor staan. Medewerkers moeten daar bewust mee omgaan.


“Iedere misstap kan grote gevolgen hebben”, benadrukt Hans Wouda. Als Manager Finance moet Hans Wouda de .nanciële aspecten van de totale bedrijfsvoering in de gaten houden. Maar, op veiligheid en milieu worden geen concessies gedaan, ook niet in financieel opzicht. 

Gerelateerde artikelen