Peiling over Wet DBA en positie zzp’ers

ONL voor Ondernemers onderzoekt de effecten van de opschorting van de Wet DBA en de mogelijke manieren om de positie van de zelfstandig professional bij de

De Wet DBA en het systeem van modelcontracten functioneerde niet en bood geen zekerheid. Ondanks de tijdelijke opschorting van de handhaving blijkt de Wet DBA nog steeds veel onzekerheid te veroorzaken. ONL voorzitter Hans Biesheuvel: “We ontvangen signalen dat er nog steeds veel onzekerheid heerst. Zelfstandigen worden nog steeds niet ingehuurd, of krijgen te horen dat hun opdrachten rond de zomer af zullen lopen omdat opdrachtgevers geen risico’s willen lopen.”

De poll heeft tot doel om inzichten uit de praktijk te verzamelen. “Een nieuw kabinet kan op basis van deze informatie voortvarend aan de slag en een duurzame oplossing zoeken voor de problemen van zelfstandig professionals en zzp’ers,” aldus ONL. De poll stelt daarom vragen over een eigen juridische en fiscale grondslag en bruikbare criteria. Inbreng vanuit de praktijk is daarbij heel waardevol. ONL roept alle ondernemers, opdrachtnemers en zelfstandigen op om te reageren op deze poll.

Met deze openbare poll wil ONL inzichtelijk maken hoe groot het probleem op dit moment is. Ook moet inzichtelijk worden hoe gedacht wordt over mogelijk oplossingen. Opdrachtgevers en zelfstandigen kunnen tot 6 maart 2017 reageren op deze poll.

Gerelateerde artikelen