Pakken en karakters

Bij New Tailor maken diverse pakken voor diverse gelegenheden. Vaak blauw of grijs, maar is dat wel altijd de beste kleur?

Door Roel Wolbrink

Welke stof hoort bij jou en jouw rol? Wij adviseren graag vanuit het adagium ‘eerst de man, dan het pak.’ Als we elkaar een beetje kennen, maken we echt persoonlijke en passende pakken. Uw kleding moet uw karakter weerspiegelen. Zo komen identiteit en imago dichter bij elkaar en wordt uw (persoonlijk) merk sterker en wordt u dus eerder gekozen. 

Anders gezegd: een sterk merk is authentiek en trouw aan zichzelf. Er is niks persoonlijker dan een karakter. Om een succesvol en sterk persoonlijk merk te bouwen, moet een ieder dus op zoek naar zijn identiteit.

Dat klinkt enigszins spiritueel en misschien zelfs pretentieus. Toch is het leuk om er af en toe bij stil te staan en dit bijvoorbeeld middels een eenvoudige test in kaart te brengen. Dus zeker niet als absolute waarheid, maar als richtingsaanwijzer. 

De test bestaat uit slechts 30 keuzes, dus is zo gemaakt en geeft dan een indicatie van de merkidentiteit. Het model dat we gebruiken is 101%IK, een vereenvoudigd model van de archetypen van Jung. We komen tot zes karakters verdeeld over de assen introvert versus extrovert en samen versus zelf. 

Waar pas jij in het model? En wanneer je je karakter in kaart hebt kun je daar ook de juiste kleding voor maken. En dat doen we graag. Laten we de discussie maar eens hebben vanuit dit model. Wellicht dat daar spannende pakken/combinaties uit voortkomen. Maak nu een afspraak via 
http://www.newtailor.nl/ en we helpen jou te bepalen welk type pak en welke kleur het beste bij jou past. 

Gerelateerde artikelen