Nooitgedagt krijgt geen tekengeld

Jan Nooitgedagt, de recentelijk nieuw benoemde CFO van Aegon en opvolger van Jos Streppel, krijgt geen tekengeld van de bankverzekeraar. Hij zal wel een variabele beloning ontvangen waarvan de hoogte later zal worden vastgesteld. Dat blijkt uit informatie die vrijdag op de website van Aegon is verschenen.

Tekengeld is een premie die wordt uitgekeerd aan iemand bij het accepteren van een nieuwe baan. Het wordt toegepast als extraatje om mensen binnen te halen, die anders moeilijk te krijgen zouden zijn. Voor hoge functies als bestuursvoorzitter of CFO is tekengeld gebruikelijk bij de grotere bedrijven.

Aegon kan het echter in de huidige tijd, waarin beloningen onder vuur liggen, moeilijk verkopen. Zeker omdat de verzekeraar een financiële injectie van de Nederlandse overheid van drie miljard euro heeft ontvangen

Nooitgedagt kan nog wel een variabele beloning tegemoet zien, maar de hoogte daarvan moet nog worden vastgesteld door de zogeheten remuneratiecommissie, die de hoogte van salarissen vaststelt. Verder betaalt Aegon een kwart, ofwel 175.000 euro, aan de pensioenpot van Nooitgedagt. Bij zijn vertrek, om andere redenen dan grove nalatigheid, krijgt Nooitgedagt één jaarsalaris mee.

Gerelateerde artikelen