Niet bang voor baanverlies

Meeste Nederlanders zijn niet bang om door corona hun baan te verliezen. Bijna de helft werkt nu thuis.

Bijna 80 procent van de werkende Nederlanders is niet bang is om door corona hun baan te verliezen. Maar één op de vijf vindt wel dat hun werkgever onduidelijk communiceert over de gevolgen van het coronavirus op de toekomst van hun organisatie. Dat concludeert een ander onderzoek onder 1500 werkende Nederlanders in opdracht van Viisi Hypotheken.

Verder is één op de zes er niet van overtuigd, dat hun werkgever er alles aan doet om hen te behouden. Eenzelfde aantal is bovendien ontevreden over de extra werkdruk door het coronavirus en stelt dat er vanuit hun organisatie te weinig wordt gedaan om deze te managen. “Onverstandig,” reageert organisatiepsycholoog Kilian Wawoe, verbonden aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. “Er is nog steeds een structureel tekort aan mensen en de vergrijzing gaat gewoon door. Juist in deze tijden moet je je mensen koesteren.”

Vier op de tien werkende Nederlanders doet dat momenteel thuis, is de conclusie  van een enquête door Loonwijzer waaraan wereldwijd 11.000 mensen meegedaan hebben, waaronder ruim 700 Nederlanders. De 43 procent thuiswerkers in Nederland zijn ruim hoger dan Duitslands 28 procent en de 26 procent van België. Italië en Spanje liggen op hetzelfde niveau, met respectievelijk 47 en 41 procent.

(bron: Loonwijzer, Viisi Hypotheken)

Gerelateerde artikelen