Nidera benoemt Birgitte van Haaren – van Duijn tot CFO

De Raad van Commissarissen van Nidera Holdings heeft Birgitte van Haaren - van Duijn (47) benoemd als Chief Financial Officer en Managing Director van Nidera Holding per 1 juni 2012.

Tegelijkertijd is Santiagio Bernal (52) benoemd als Chief Executive Officer en Managing Director van Nidera Holdings per 1 september 2012.

Nidera Holdings zal worden bestuurd door een one tier board waarvan de nieuwe CEO en CFO deel zullen uitmaken. Deze one tier board wordt ingesteld zodra de wijzigingen in de Wet Bestuur en Toezicht zijn goedgekeurd en in werking treden, waarschijnlijk per 1 juli 2012.

Birgitte van Haaren – van Duijn studeerde economie en accountancy. Ze startte haar carrière in 1991 als trainee trader bij Cargill. Na anderhalf jaar zette ze haar loopbaan voort als senior accountant bij Arthur Andersen. Van 1996 tot december 2008 werkte ze voor TPG Group, waar ze begon als senior controller. Ze vervulde bij TPG senior finance en control functies. Daarnaast werkte ze twee jaar als Finance Director voor TNT Express China. Na TPG werkte ze voor All Capital, een Nederlandse private investeringsmaatschappij, uiteindelijk in de functie van Chief Executive Officer.

Birgitte’s eerste werkdag bij Nidera is 19 maart 2012. De daadwerkelijke overdracht van Daan van Vliet, de huidige Chief Financial Officer, is op 1 juni 2012. Birgitte is getrouwd en heeft drie kinderen.

Nidera Holdings B.V. staat aan het hoofd van de Nidera Groep. Nidera is internationaal actief in de productie, handel en marketing van agrarische en bio-energie producten en diensten. Nidera vormt als onderneming een efficiënte schakel tussen grondstoffenproducenten en gebruikers. Nidera is van oudsher geworteld in Europa en Zuid Amerika waardoor relaties altijd kunnen vertrouwen op het bewezen wereldwijde netwerk van Nidera. Nidera streeft er dagelijks naar uit te blinken in de relaties met toeleveranciers en klanten. Dat bereikt Nidera door integriteit, commitment, efficiency, respect en verantwoordelijkheid.

Bron: Nidera

Gerelateerde artikelen