Naderende coronagolf wakkert verzuim aan

In mei ging het aantal ziekmeldingen omhoog met 13 procent.

Werkgevers in het midden- en kleinbedrijf hebben vorige maand vaker personeel moeten missen dat ziek thuiszat. Ten opzichte van een jaar eerder waren er 13 procent meer meldingen van ziekteverzuim, meldt verzekeraar Interpolis op basis van eigen cijfers.

Ten opzichte van de jaren voorafgaand aan de coronapandemie is het verzuim nog groter. Vergeleken met mei 2018 en 2019 ligt het aantal meldingen van medewerkers die thuiszitten wegens ziekte 37 procent hoger.

Bedrijven geven in een enquête van de verzekeraar aan dat quarantaineverplichtingen na een coronabesmetting een belangrijke oorzaak van het toegenomen verzuim zijn. René Voets, directeur Bedrijven bij Interpolis, wijst ook op de RIVM-cijfers die op een nieuwe toename van het aantal coronabesmettingen wijzen. Dat komt ook door nieuwe varianten die opkomen.

Volgens Interpolis nemen de zorgen over ziekteverzuim toe onder ondernemers. Van alle ondervraagde werkgevers gaf 44 procent aan zich zorgen te maken over het hoge aantal ziekmeldingen. Dat is volgens de verzekeraar een stijging van 10 procent ten opzichte van maart.

(ANP)

 

Gerelateerde artikelen