Michael Geltzeiler, CFO van NYSE, Euronext stapt op

Financieel topman Michael Geltzeiler van NYSE Euronext verlaat het beursbedrijf na de overname door energiebeurs IntercontinentalExchange (ICE). ICE en NYSE Euronext denken dat de overname van laatstgenoemde op 4 november wordt afgerond, zo maakten de twee partijen vorige week bekend.

ICE en NYSE Euronext moeten nu alleen nog wachten op goedkeuring van de toezichthouders. Verder moeten de ministers van Financiën van de verschillende landen waar Euronext actief is een verklaring van geen bezwaar afgeven.

ICE wil NYSE Euronext voor 8,2 miljard dollar overnemen. De overname werd eind vorig jaar aangekondigd. Het is ICE vooral te doen om de New York Stock Exchange (NYSE) en de derivatenbeurs NYSE Liffe in Londen.

Beursgang
ICE wil de Euronext-beurzen Amsterdam, Brussel, Parijs en Lissabon afstoten via een beursgang die naar verwachting in het tweede kwartaal van volgend jaar wordt afgerond. Vicepresident Dominique Cerutti van NYSE Euronext zei eerder in een gesprek met deze krant dat een verkoop van de Euronext-beurzen tot die tijd definitief is uitgesloten.

Gerelateerde artikelen