Meer thuiswerkers tevreden

Silver lining tweede lockdown: groeiend aantal werknemers vindt thuiswerken prima.

Meer dan twee derde van de thuiswerkers (68 procent) vindt het prima om thuis te werken. Zes maanden geleden was dat net meer dan de helft (53 procent). Dit concludeert Intermediair vandaag uit gezamenlijk onderzoek met Nationale Vacaturebank.

Vooral het wegvallen van reistijd is een positieve ervaring, nu nog meer dan in april: 78 tegen 68 procent. Tevredenheid over het zelf indelen van tijd is ongeveer gelijk gebleven, dat is nu 64 procent en dat was 61 procent. Verder zegt 37 procent zich thuis beter te kunnen concentreren, ook maar iets meer dan de 34 procent van april. Het combineren van werk en gezin gaat na zes maanden ervaring ook beter en groeide van 27 naar 33 procent.

Post-corona hybride

Het lange thuiswerken betekent wel dat collega’s meer gemist worden, 65 procent tegen 59 procent. Op volledig thuiswerken zit dan ook vrijwel niemand te wachten. De meesten zijn vooral enthousiast over een hybride model: een combinatie van thuiswerken en op kantoor. Het overgrote merendeel (78 procent) gaat het liefst één of meerdere dagen per week fysiek naar het werk. Wat verder opvalt is dat bijscholen belangrijker gevonden wordt: in april overwoog 25 procent bijscholing, nu is dat 35 procent.

(bron: Intermediair; foto: Standsome Worklifestyle, Unspalsh)

Gerelateerde artikelen