Meer samenwerking voor meer arbeidskansen

Arbeidsmarktdienstverleners willen inzicht UWV-bestanden en hogere scholingsbudgetten.

Er moet beter worden samengewerkt tussen de overheid en werkgevers om meer mensen aan het werk te krijgen en te houden. Daarvoor pleit de alliantie 'Samen sterk voor werk', waarbij duizenden arbeidsmarktdienstverleners zijn aangesloten. De alliantie waarschuwt voor de gevolgen van de coronacrisis, waardoor mogelijk veel mensen hun baan kwijtraken.

'Samen sterk voor werk' bestaat uit de brancheorganisaties ABU, Cedris, NRTO en OVAL. Dat zijn brancheorganisaties in onder meer de uitzendmarkt, loopbaanbegeleiding en sociale werkgelegenheid.

De alliantie pleit voor inzicht in de bestanden van UWV en gemeenten om een 'kansenregister' op te stellen. Zo zouden werkgevers direct in contact moeten kunnen komen met werkzoekenden. De brancheorganisaties willen ook een flinke verhoging van het scholingsbudget en een flexibel sociaal vangnet, waarbij het moet lonen om tijdelijk werk aan te nemen zonder risico's op financiële problemen vanwege verschillende geldstromen. De alliantie wil ook dat de huidige participatiebudgetten fors worden verhoogd zodat kwetsbare mensen ook aan het werk kunnen blijven.

(bron: ANP)

Gerelateerde artikelen