Meer mensen verwachten geen werk te vinden

In 2013 waren er 70.000 personen die de kans op succes zo klein vonden dat ze niet naar werk hebben gezocht. Dit zijn er bijna twee keer zoveel als in 2008. Vooral 55- tot 65-jarigen waren pessimistisch over het vinden van een baan, meldt het CBS.

Helft van de werkwilligen telt als werkloze
In 2013 waren er bijna 1,2 miljoen personen die werk wilden voor twaalf uur of meer per week. Van hen was ruim de helft werkloos: zij konden op korte termijn beginnen en hadden de afgelopen vier weken naar werk gezocht.
Daarnaast waren er 284.000 personen wel op korte termijn beschikbaar, maar niet recent op zoek geweest naar werk. Onder hen bevonden zich 70.000 zogeheten ontmoedigden. Dit is 6 procent van de werkwilligen. Zij hebben niet naar werk gezocht omdat ze daar weinig resultaat van verwachten.

Toe aan nieuwe uitdaging?
Finance.nl is met alle vacatures en de top-bedrijven in Nederland, dé nummer 1 vacaturesite voor finance professionals. Voor controllers, accountants,  administrateurs en financieel managers. Vind uw droombaan op Finance.nl  en plaats uw CV in de CV-databank om door werkgevers gevonden te worden.

Gerelateerde artikelen