Marcel Welsink treedt toe tot bestuur Grant Thornton

Marcel Welsink RA (50) is per januari 2013 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van accountants- en adviesorganisatie Grant Thornton. Marcel Welsink is registeraccountant en al meer dan 25 jaar actief in de accountancy- en advieswereld.

Met de benoeming bestaat het bestuur van Grant Thornton in Nederland uit drie personen: bestuursvoorzitter Frank Ponsioen, Jacob Mook en Marcel Welsink. Welsink is binnen het bestuur verantwoordelijk voor risk management en Assurance.

Bestuursvoorzitter Frank Ponsioen ziet in Marcel Welsink de ideale persoon om Grant Thornton in Nederland – in navolging van Grant Thornton International – verder te laten groeien. “Marcel beschikt over de klantfocus, de vaktechnische expertise en bovendien de jarenlange ervaring in ons vakgebied. Wij zijn ervan overtuigd dat hij als geen ander in staat is de positie van Grant Thornton in de Nederlandse markt mede te versterken. Enerzijds door onze hoge kwaliteitsstandaarden te behouden door voortdurende ontwikkeling, anderzijds door kansen te benutten die de nieuwe accountantswet met zich meebrengt.”

Welsink startte zijn carrière in 1984 bij Grant Thornton en maakte in 1995 de stap naar partner. De afgelopen jaren was hij als directeur Assurance verantwoordelijk voor kwaliteit en vaktechniek binnen Grant Thornton en begeleidde hij als partner (internationale) klanten binnen de Assurance-praktijk. Daarnaast trad Marcel Welsink jarenlang op in diverse nevenfuncties, onder meer als kantoormanager van de vestiging in Amsterdam en voorzitter van de Interne Bezwaren Commissie. Nauw betrokken was hij ook bij IT-ontwikkeling en financiën. Sinds 1996 is Marcel Welsink lid van de European Auditing and Accounting Committee van Grant Thornton International. Extern vertegenwoordigt hij Grant Thornton in meerdere overlegorganen van accountants- en advieskantoren. Marcel Welsink is samenwonend en heeft twee kinderen.

Gerelateerde artikelen