Marcel Smits benoemd tot CFO van Cargill

De Nederlander Marcel Smits, voormalig topman van Sara Lee en CFO van KPN, wordt met ingang van 15 april benoemd als Chief Financial Officer (CFO) van het Amerikaanse agri- en foodconcern Cargill.

“Marcel Smits is een geweldige toevoeging aan onze management team”, zegt CEO en Bestuursvoorzitter Greg Page. “Zijn internationale ervaring in financieel management en de food industrie zijn een geweldige aanwinst voor ons bedrijf.”

Smits heeft ervaring in diverse financiële managementfuncties. Hij werkte voor Unilever in Europa, Latijns-Amerika en Azië in de jaren 80/90’. In zijn laatste positie was hij Senior Vice President Finance voor Unilever China.

Daarna was hij achtereenvolgens CFO voor retailbedrijf Vendex KBB en telecomgigant KPN. In 2009 maakte hij de overstap naar Sara Lee. Daar bekleedde hij tot 2011 de positie van CFO en daarna werd hij benoemd tot CEO. Hij gaf daarbij de leiding aan de opsplitsing van de onderneming tot Hillshire Brands en D.E Master Blenders 1753. Bij Cargill neemt Smits de positie over van de Braziliaan Sergio Rial, die in november 2012 opstapte.

Gerelateerde artikelen