Marcel de Backer nieuwe CFO van Royaan Groep

Snackfabrikant Royaan (Van Dobben en Kwekkeboom) heeft Marcel de Backer (45) aangesteld als nieuwe CFO van de groep. De Backer komt van de Banketgroep waar hij eindverantwoordelijk was voor Finance en ICT.

Eerder werkte hij als CFO en plantmanager bij Dunlop Protective Footwear en als european business unit controller bij Impress. Hij volgt per 1 februari Boele de Jong (40) op die het bedrijf na ruim zeven en een half jaar verlaat.

De Backer krijgt als nieuw lid van het MT het portfolio financiën, juridische zaken en ICT onder zich. CEO van Royaan Groep, Bart Bakker, zegt in een toelichting: ”We hebben in Marcel de Backer een uitstekende opvolger gevonden voor Boele de Jong die heeft aangegeven te willen vertrekken. Hij heeft jarenlang in de food sector gewerkt en brengt veel relevante ervaring met zich mee.”

Zelfstandige koers
Marcel de Backer stapt in op een moment dat Royaan Groep haar toekomst vervolgt in het premium segment van de snackmarkt. “Royaan Groep heeft een heldere missie en zelfstandige koers die de komende jaren gestuwd zal worden door de kwaliteitsmerken Van Dobben en Kwekkeboom. Het is een fantastische uitdaging om samen met een enthousiaste groep collega’s aan de beoogde groei in het premium segment van de snackmarkt te kunnen werken. Met plezier zal ik mijn bijdrage leveren om Nederland meer smaak te geven.”

Bron: Out.of.Home Shops/Levensmiddelenkrant

Gerelateerde artikelen