Managers doen te weinig aan stressbestrijding

De baas vraagt vaak of medewerkers lekker in hun vel zitten.

De ondervraagden geven aan dat het grootste deel van de managers wel oog voor druk en stress op de werkvloer heeft, zo geven de meeste ondervraagden aan. Zes op de tien medewerkers zeggen dat de manager het respecteert wanneer de medewerker grenzen aangeeft. Bijna 2/3 van de medewerkers vindt niet dat managers helpen om het stressniveau van werknemers onder controle te houden. Dat blijkt uit onderzoek van een opleidingsinstituut.

Oog voor de werknemer
Ook heeft bijna de helft (45%) van de werkenden het gevoel dat de manager oprecht geïnteresseerd is in zijn of haar privésituatie. Managers vragen bijvoorbeeld regelmatig of werknemers ‘lekker in hun vel zitten’, zo geeft 39 procent aan. En een meerderheid van 54 procent vindt dat zijn of haar huidige manager rekening houdt met privéomstandigheden.

Niet geheel verrassend plaatsen medewerkers de thema’s gezondheid (43%), medewerkerstevredenheid (38%) en werkgeluk (37%) hoog op het lijstje van onderwerpen die de komende jaren meer aandacht verdienen van de manager.

Gerelateerde artikelen