Maastunnel Rotterdam weer open

Na een twee jaar durende renovatie is de tunnel per vandaag weer open voor gemotoriseerd verkeer.

De Maastunnel, de belangrijkste oeververbinding tussen Rotterdam-Noord en -Zuid, gaat na een twee jaar durende renovatie maandag weer in beide richtingen open voor het gemotoriseerd verkeer. Dagelijks rijden zo'n 60.000 voertuigen door de tunnel, op zeer drukke dagen zelfs 100.000.

De omvangrijke renovatie en restauratie van beide autobuizen begon op 3 juli 2017. Het wegdek werd vervangen en is nu, net als vroeger, geel van kleur. Veel wandtegels, een onderscheidend kenmerk van de tunnel, waren kapot en zijn vervangen door replica's. De werkzaamheden kostten ruim 262 miljoen euro.

Nu de renovatie is voltooid, voldoet ook de techniek in de tunnel aan alle nieuwe wettelijke veiligheidseisen. De tunnelbuizen werden om beurten aangepakt, waardoor steeds één tunnelbuis beschikbaar was. Zo bleef het Erasmus Medisch Centrum in de binnenstad bereikbaar. Nu het gemotoriseerd verkeer vanaf maandag weer in twee richtingen door de Maastunnel kan, gaan de komende tijd de fietstunnel en voetgangerstunnel op de schop.

(bron: ANP)

Gerelateerde artikelen