Luurt van der Ploeg, CFO Vesteda, stapt op

CFO Luurt van der Ploeg (43) van Vesteda ziet af van tweede termijn en zal het bedrijf op eigen verzoek verlaten per 1 april 2014 om zich te wijden aan een nieuwe uitdaging.

Van der Ploeg over zijn vertrek: “In april 2010 heb ik getekend voor vier jaren Vesteda. Het zijn boeiende jaren geweest. Met veel plezier heb ik in de directie met Arjan Schakenbos samengewerkt. Na zijn vertrek naar Vestia heb ik op verzoek van de Raad van Commissarissen in 2013 met genoegen de dubbelrol CEO/CFO vervuld. Mede onder mijn verantwoordelijkheid is de fiscaal/juridische structuur van Vesteda en haar financieringsstructuur geoptimaliseerd. Als eerste fondsmanager in Nederland heeft Vesteda een AIFMD vergunning verkregen van de AFM. Daarnaast heb ik de International Financial Reporting Standards binnen Vesteda geïmplementeerd en de ISAE certificering voor Vesteda verkregen. Nu het moment kwam om opnieuw bij te tekenen voor een periode van vier jaren als CFO van Vesteda heb ik besloten dat het tijd is voor iets nieuws. Ik zal deze maand mijn werkzaamheden overdragen. Er staat een ervaren en professioneel management team voor zowel Investment Management als Property Management”.
 
Kees de Boo (voorzitter RvC): “We hebben er begrip voor dat Luurt zijn carrière buiten Vesteda wil voortzetten en respecteren zijn keuze. Wij zijn hem zeer erkentelijk voor zijn inzet en de bijdrage die hij heeft geleverd aan de herpositionering en professionalisering van Vesteda.”
 
Profiel Vesteda 
Vesteda Investment Management B.V. is een ondernemende fondsmanager die zich richt op de vastgoedsector ‘woningen’ in Nederland. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers (met name pensioenfondsen). Het totaal in vastgoed geïnvesteerd vermogen bedroeg ultimo 2013 ruim € 3,8 miljard. De verhuurportefeuille omvatte eind 2013 in totaal 23.791 woningen. De kerngebieden van Vesteda liggen in de Randstad en Noord-Brabant.
  

Gerelateerde artikelen