Wie wint Leadership in Finance 2019?

Wie ontvangt op 13 november de Leadership in Finance Award 2019?

Door Bouko de Groot

Over twee maanden is het weer zover: een leidinggevende finance professional, die een duidelijke impact op het bedrijf heeft gehad, zal de jaarlijkse award voor Leadership in Finance ontvangen. Na een moeilijke selectie uit de groep fantastische kandidaten, heeft de jury drie genomineerden naar voren geschoven. Eén van hen zal de LIF Award dit jaar winnen. Dit zijn de gelukkigen:

Marjanne van Ittersum

Financieel Directeur Hoofdrailnet NS
Zij is genomineerd voor de Leadership in Finance Award 2019, onder andere vanwege haar grote bijdrage aan het succesvolle meerjarenplan om de klanttevredenheid met meer dan tien procent te verhogen.

“Als 75 procent van je klanten je een 7 of hoger geeft, dat is echt al heel goed. Vorig jaar bereikten we 86 procent en voor het eerste halfjaar van 2019 zitten we al op 88 procent.”

Roelant Lyppens

VP Finance VodafoneZiggo
Hij is genomineerd voor de Leadership in Finance Award 2019, omdat het samengaan van de bedrijven zo vlekkeloos is verlopen en hij een aantal hervormingen heeft doorgevoerd.

Per 1 januari 2017 gingen Vodafone en Ziggo samen. “Tot die datum waren het concurrenten, dus ze mochten niks van elkaar weten. Maar toen op 1 januari het gordijn omhoog ging was er wel ineens een bedrijf met 4 miljard euro omzet.”

Hendrik-Jan Roel

CFO Albert Heijn
Hij is genomineerd voor de Leadership in Finance Award 2019, onder andere omdat hij meer dan 100 miljoen euro per jaar bespaarde en daarmee het bedrijf veel gezonder maakte.

Nu horen bespaarplannen bij elke begroting op elke afdeling. “Het uitgangspunt is om kosten te besparen, maar het gaat uiteindelijk altijd om de klant: die moet er beter van worden. En dat gebeurt ook.”

Binnenkort gaat de jury de drie aan de tand voelen. Daarna volgt de wekenlange beraadslaging om te besluiten wie het wordt. Die winnaar krijgt op 13 november de award uitgereikt op de Leadership in Finance summit in Utrecht. Bent u er ook bij?

Alle verhalen van de Leadership in Finance Summit 2019 voor u op een rij gezet.

Gerelateerde artikelen