Laagste ziekteverzuim in de financiële dienstverlening

In het hele land is het ziekteverzuim eindelijk weer een beetje gedaaald.

De financiële dienstverlening is momenteel de meest gezonde bedrijfstak van het land. Het verzuim lag hier op 3,1 procent, ruim onder de 5 procent van het landelijk gemiddelde in het tweede kwartaal. De zorg scoorde met een verzuimcijfer van 7 procent het hoogst, maar dit was wel minder dan in 2022. Toen kwam het percentage uit op 7,5 procent. Onlangs schreef het AD over ziekteverzuim (‘ Zorgen over stijgend ziekteverzuim: Maak nieuwe afspraken over ziek melden‘)

  • Het ziekteverzuim is gedaald tot 5 procent
  • In de financiële dienstverlening lag het verzuim op 3,1 % in het tweede kwartaal.
  • Jarenlang is het verzuim weinig tot niet gedaald

Het ziekteverzuim onder Nederlandse werknemers is in het tweede kwartaal van dit jaar gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2022. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) betreft het de eerste daling in het tweede kwartaal in acht jaar tijd. Ook in de eerste maanden van 2023 viel het ziekteverzuim op jaarbasis al lager uit.

Van 2016 tot en met 2022 was in elk tweede kwartaal het ziekteverzuim hoger dan een jaar eerder. Vorig jaar ging het nog om 5,4 procent, voor het tweede kwartaal het hoogste percentage in de reeks vanaf 1996. [Artikel gaat verder na de volgende alinea]


Lees ook:


Volgens het CBS kwam het ziekteverzuim over de maanden april tot en met juni uit op 5 procent. Dat betekent dat vijftig van de duizend werkdagen werden verzuimd wegens ziekte. Vorig jaar bedroeg dat percentage nog 5,4 procent. Dat was het hoogste cijfer in een reeks van tweede kwartalen sinds 1996. (ANP)


FM.nl stuurt drie maal per week het belangrijkste financiële nieuws, de interessantste interviews en alle relevante events & bijeenkomsten voor financieel professionals in een overzichtelijke nieuwsbrief.

Wilt u óók op maandag, woensdag en vrijdag in één oogopslag volledig overzicht hebben van alles wat in finance speelt? Meld u dan nu aan voor onze unieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het vaknieuws dat belangrijk is, dat inspireert en dat concurrentie op afstand houdt.


 

Gerelateerde artikelen