KPN-CFO Marcel Smits vertrekt

Marcel Smits, Chief Financial Officer (CFO) bij Koninklijke KPN vertrekt. Smits heeft volgens KPN aangegeven een meer internationale loopbaan te ambiëren. Het moment waarop hij vertrekt zal nog nader worden bepaald.

De Raad van Commissarissen van KPN heeft Smits verzocht in ieder geval tot 1 januari 2010 voor KPN beschikbaar te blijven. Hij was sinds september 2004 CFO bij het bedrijf. De Raad van Commissarissen overlegt met de Raad van Bestuur over zijn opvolging.

Registeraccountant Smits begon zijn loopbaan bij Unilever, de kweekvijver voor (financieel) talent. Na 13 jaar maakte hij de overstap naar Vendex, waar hij vijf jaar lang de topman Ed Hamming als financiële rechterhand ter zijde stond. Daarna werd hij benoemd als CFO bij KPN. Hij vervult ook nevenfuncties als lid van de Raad van Commissarissen bij Delta Lloyd N.V. en lid van het Bestuur van het Prins Claus Fonds

Tot er een opvolger is gevonden, zullen Carla Smits, directeur Corporate Control, en Eric Hagenman, financieel directeur van de internationale mobiele divisie van KPN, de taken van Smits waarnemen.

 

Gerelateerde artikelen