Knab stapt in AOV voor ondernemers

Coöperatie van ondernemers keert bij ziekte twee jaar uit.

 Ondernemers kunnen zich sinds kort via de Knab App aanmelden voor crowdsurance: een financieel vangnet van ondernemers onder elkaar. Dit is een vorm van verzekering tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid.

 Knab stelt de eerste bank in Nederland te zijn die een dergelijk alternatief voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering aanbiedt. De bank werkt samen met SharePeople, een coöperatie die arbeidsongeschiktheidsverzekeringen aanbiedt aan ondernemers.

 Volgens Knab-CEO Nadine Klokke blijkt uit onderzoek van de bank dat zes op de tien van zijn zakelijke klanten niet verzekerd is tegen de gevolgen van arbeidsongeschiktheid. “Vooral omdat ze de premie te hoog vinden en op zoek zijn naar een modernere manier van verzekeren.”

 “Crowdsurance is ook het sociale alternatief. Via dit vangnet helpen ondernemers elkaar direct zonder tussenkomst van verzekeraar of bank.”

Elke gezonde ondernemer van 60- kan zich aansluiten. De ondernemer kiest een netto-inkomen dat hij of zij bij een arbeidsongeschiktheid wil ontvangen. Arbeidsongeschikte leden hebben na twee maanden recht op donaties van anderen uit de groep. De donaties hebben een looptijd van maximaal twee jaar. Naast crowdsurance heeft Knab – in samenwerking met insurtechbedrijf Alicia – ook een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering geïntroduceerd.

Gerelateerde artikelen