Jouke van der Veer benoemd tot CFO Lely Holding

Jouke van der Veer, de voormalige CFO van Albron, begint 14 februari in zijn nieuwe functie als CFO en Lid van de Raad van Bestuur van Lely Holding S.á r.l

Van der Veer was van 2005 tot 2011 financieel bestuurder bij Albron, de grootste zelfstandige cateraar in Nederland. Daarvoor werkte hij bij Buhrmann (moederbedrijf van Corporate Express) waar hij na zijn opleiding Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit ruim 17 jaar diverse financiële managementfuncties in binnen- en buitenland heeft bekleed. De laatste drie jaar was hij Finance Director Benelux voor Corporate Express, het bekendste merk en later de naam van Buhrmann, voordat het werd overgenomen door Staples. In 2004 was Van der Veer controller van het jaar en in 2009 CFO Influencer of the Year.

Lely is het enige bedrijf wereldwijd dat een compleet assortiment producten en diensten aan de agrarische sector levert, van ruwvoederwinning tot geautomatiseerde voersystemen, stalreinigers en melkrobots. Lely werkt bovendien aan concepten die energieneutraal werken in de melkveesector mogelijk maken. Lely is al vele jaren de onbetwiste marktleider in de verkoop en service van geautomatiseerde melksystemen. Het bedrijf heeft een sterke positie op het gebied van ruwvoederwinning. De opgebouwde kennis in de agrarische keten, inmiddels ruim zestig jaar, is ongeëvenaard.

Lely is actief in meer dan zestig landen en biedt werk aan ruim 2.000 mensen. De omzet bedraagt 565 miljoen euro. De investeringen in Research & Development bedragen zes procent van de verkoop van Lely-producten.

Gerelateerde artikelen