Jonge financieel manager ziet top niet zitten

Jonge financieel managers zinnen steeds minder vaak op een toppositie. Slechts een kwart van de dertigers heeft hiertoe ambitie, zo blijkt uit het onderzoek "Over de top" van Twynstra Gudde Interim Management.

Uit het onderzoek blijkt onder meer dat een ruime meerderheid van de managers niet bereid is om tijd met het gezin in te leveren voor een hogere functie. Van de zeshonderd ondervraagde managers streeft 81 procent naar een goede balans tussen werk en gezin.

Ook blijkt dat van de managers die wel ambitieus zijn, steeds minder een plek aan de top willen van het bedrijf waar ze in dienst zijn. Zij starten liever een eigen bedrijf of vervullen een maatschappelijke rol. Bonussen zijn voor deze groep niet de belangrijkste drijfveer. Uitdaging en verantwoordelijkheid zijn doorslaggevender.

Vorig jaar vond 30 procent van de financieel managers in de financiële dienstverlening duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen van belang; dat is dit jaar opgelopen tot ruim de helft. Het rapport wijst erop dat dit waarschijnlijk te maken heeft met de huidige economische crisis.

Over het algemeen vinden managers uit alle sectoren duurzaamheid een belangrijk thema, maar een veel kleiner aantal denkt ook echt dat het op dit moment leeft bij de topmanagers.

Ruim 62 procent van de ondervraagden in de financiële dienstverlening meent dat de zittende topmanagers in deze sector door de crisis meer moeite hebben met het nemen van beslissingen.

Gerelateerde artikelen