Jaarcongres Finance Transformation: presentaties & foto’s

fallback
NH Leeuwenhorst in Noordwijkerhout was woensdag voor financials dé place-to-be. Daar vond het 1e Jaarcongres Finance Transformation plaats. In een ongedwongen sfeer discussieerden financials over de transformatie van hun functie. Bekijk in dit artikel (nogmaals) de presentaties.

Wilt u de presentaties nog eens bekijken of heeft u iets gemist? Hier vindt u alle presentaties bijelkaar. Klik op de titel, om de pdf van de presentaties te downloaden. Onderaan vindt u een foto impressie.


“How finance aligns with the value creation strategy of Philips?”
Philips heeft een reputatie voor excellence in Finance. Traditioneel slaagt Philips erin om als een van de snelste bedrijven van Europa haar financiële gegevens aan de beurzen te rapporteren. Het jaarverslag wordt regelmatig beloond met verschillende awards. Niettemin is het bedrijf gestart met een ambitieus programma om verdere verbeteringen door te voeren, sneller te rapporteren en kosten te besparen. Hierdoor kan Philips Finance zich meer focussen op activiteiten met een hoge toegevoegde waarde.
door Pierre-Jean Sivignon, lid raad van bestuur & CFO Royal Philips Electronics
                                                                                           
 Benchmarking: kickstart transformatie bij Heineken (presentatie niet beschikbaar)
Nieuw Heineken management wilde een snellere en slankere organisatie. Benchmarking blijkt effectief om mobilisatie te bewerkstelligen – ook in Finance.  Wat heb je eraan, en wat zijn de beperkingen?
door Floris van Woerkom, Group Control & Accounting Director Heineken


Welke sourcing strategie past het best?
Farmaceut Merck bevindt zich momenteel in een grootschalig Finance Transformatie traject. Onderdeel hiervan is het opzetten van een wereldwijde shared services organisatie. Elliott Rivera geeft u graag inzicht in het veranderingsproces.
door Elliott Rivera, Finance Director Merck Sharp & Dohme


– Bouwen aan het team achter Compliance & Ontvlechting 
Nieuwe regelgeving zoals Sarbox en de opsplitsing en verkoop van Bouwfonds stellen speciale eisen aan het Finance team die verder gaan dan techniek en zich uitstrekken tot governance en bedrijfscultuur.
door Pieter van der Harst, CFO Bouwfonds

– Fast Close bij ASML, Europa’s snelst rapporterende onderneming

Hoe richt je het financiële rapportageproces in om Fast Close te bereiken? Wat zijn de voordelen en hoe kun je continu de efficiency van het proces en de kwaliteit van informatie verbeteren in een wereld die steeds hogere eisen stelt. 
door Bert Savonije, SVP Corporate Control ASML
 
–  “IT enables Transformation”
Finance heeft zowel een operationele als een strategische rol. IT kan een belangrijke rol spelen om operational excellence te bereiken, maar kan ook strategisch ingezet worden. Hoe dit te bereiken?
door Aloys Kregting, Corporate Information Services Director Numico

– Hoe ziet de Finance Functie er in 2011 uit?
Een nieuwe organisatiestructuur is de reflectie van de gewijzigde focus binnen de functie. Echter, de nieuwe structuur moet robuust zijn voor de lange termijn. Welke visie en overwegingen zijn hierbij leidend?
met o.a.: Frans Eelkman Rooda, CFO OPG Groep, Hermen Barendregt, Corporate Controller Martinair, Chris Streng, Vice President Finance Shell, Roland Wanders, CFO en lid hoofddirectie ANWB en Jan Boekelman, Group Controller Nuon 

 Finance Talent Development
Finance zal de ontwikkeling en recruitment van haar medewerkers zelf ter hand moeten nemen, teneinde een goede invulling te kunnen verzorgen in de rol van “custodian” en “business co-pilot”.
door Stefan van Kessel, CFO Mars/Masterfoods Nederland 

–  “The impact of an IPO on the finance function”
De omslag van interne financiële verslaggeving naar het
managen van externe verwachtingen na een IPO. CFO Henk Kroeze vertelt graag over do’s en don’ts voor de financiële functie.
door Henk Kroeze, CFO SNS Bank

Essent: “voor elck wat wils”
Essent is een verticaal geïntegreerd energiebedrijf met de dynamiek van uiteenlopende typologieën als productie, handel, financiële instelling en dienstverlening, hetgeen hoge eisen stelt aan haar controllers.  
door Rinse de Jong, CFO Essent


Hieronder vindt u een foto impressie van het 1e Jaarcongres Finance Transformation.

Gerelateerde artikelen