Jaap Vessies benoemd tot CFO Agrifirm

Bij landbouwcoöperatie Agrifirm is Jaap Vessies benoemd tot CFO. Ook kondigde Kees Sijssens, Voorzitter hoofddirectie, zijn vertrek aan.

Agrifirm is een coöperatie waarin 17.750 Nederlandse ondernemende boeren en tuinders hun kracht hebben gebundeld. Die bundeling biedt duurzaam voordeel op kwalitatief hoogstaande producten als diervoeders, zaaizaden, meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen. De coöperatie heeft een hoofdkantoor in Apeldoorn, 16 dochterondernemingen, is actief in 10 landen en heeft een omzet van twee miljard euro.

Kees Sijssens was de eerste CEO van het huidige Agrifirm dat ontstaan is uit de coöperaties Cehave Landbouwbelang in Veghel en Agrifirm in Meppel. Bestuursvoorzitter Theo Koekkoek over het vertrek van Sijssens: “Kees Sijssens was met zijn kennis, ervaring en gedrevenheid de juiste persoon om het concern door de lastige beginperiode te loodsen. Dat heeft hij uitstekend gedaan, daarvoor zijn we hem veel dank verschuldigd.’’

Ook de heer Ad Wals, COO en lid van de hoofddirectie, is per 31 december 2011 teruggetreden uit de hoofddirectie. Tot zijn pensioendatum, 1 maart 2012, blijft hij als adviseur aan de onderneming verbonden.

Met het vertrek van de twee directeuren wordt de hoofddirectie teruggebracht van vier naar drie leden. De heer Joost Helsen, momenteel CFO in de hoofddirectie, zal de functie van COO overnemen. In de rol van CFO wordt dan de heer Jaap Vessies benoemd. Vessies is momenteel financieel directeur binnen Agrifirm Group BV.

Gerelateerde artikelen