Investeringen in BI nemen fors toe in 2010

Kadenza, grootste onafhankelijke specialist op het gebied van Enterprise Intelligence, signaleert een aanzienlijke toename in Business Intelligence investeringen. Nu al ziet Kadenza de vraag in BI-projecten in Nederland met 20 procent toenemen. Het bedrijf verwacht dan ook in 2010 een omzetgroei van 40 tot 45 procent te realiseren.

De markt vertoont al tekenen dat de dip achter de rug is. In het laatste kwartaal van 2009 ziet Kadenza de vraag naar dienstverlening op het gebied van detachering en BI-projecten al toenemen. Forrester ondersteunt deze bewering, de analist stelt dat de markt voor BI-investeringen de komende jaren zal verdubbelen. Kadenza verwacht vanaf het tweede kwartaal 2010 een sterke groei door te maken resulterend in een omzetgroei van 40 tot 45 procent.

Deze groei gaat gepaard met een uitbreiding in het personeelsbestand met 30 FTE. De groei in investeringen is gebaseerd op twee pijlers. Enerzijds hebben organisaties investeringen in managementinformatie projecten die in 2009 gepland stonden uitgesteld, anderzijds kiezen bedrijven er juist in deze tijd voor om te investeren in projecten die inzicht verschaffen in informatie.

Jeroen Blankendaal, directeur van Kadenza, over deze ontwikkeling: ‘Het is voor bedrijven een bewuste keuze te investeren in één initiatief dat het verschil maakt. Juist nu kiezen zij hierbij voor een partij die daadwerkelijk de eindverantwoordelijkheid neemt voor het succes van het project. Na al het nieuws over mislukte IT-projecten willen bedrijven garanties. De solide reputatie die wij de afgelopen vijf jaar hebben opgebouwd en onze aanpak, waarbij niet alleen het project centraal staat maar ook wordt gefocust op alle randvoorwaarden om een project te laten slagen, zijn hierin onderscheidend en maken dat bedrijven er voor kiezen juist nu met ons in zee te gaan.’

Gerelateerde artikelen