Infor stelt Nicole Anasenes aan als Chief Financial Officer

Infor, de toonaangevende leverancier van bedrijfssoftware met meer dan 70.000 klanten, heeft Nicole Anasenes benoemd tot Chief Financial Officer. Anasenes legt verantwoording af aan Charles Phillips, de CEO van Infor, en zal deze maand starten in het hoofdkantoor in Manhattan.

“Nicole’s vaardigheden op zowel zakelijk als financieel gebied helpen Infor met de volgende fase in de wereldwijde expansie. En hoewel we momenteel klanten in bijna 200 landen hebben, de afgelopen drie jaar een vertienvoudiging van het aantal nieuwe versies van producten realiseerden evenals een compleet vernieuwde productlijn, bestaat er de mogelijkheid om in meer branches actief te zijn en met meer partners samen te werken”, aldus Charles Phillips, CEO van Infor. “De ervaring van Nicole zal daarnaast helpen onze strategie rond het recent geïntroduceerde UpgradeX-programma te stimuleren. Dankzij dit programma kunnen klanten naar de cloud migreren voor een vaste vergoeding van 55.000 dollar.”

Voor de overstap naar Infor was Anasenes VP en chief financial officer van IBM’s Software Middleware Group business unit, waar ze zowel verantwoordelijk was voor het verbeteren van de efficiëntie als het aanboren van nieuwe zakelijke markten, zoals security en mobile software en zorgde voor de integratie van meerdere overnames. Als VP en chief financial officer van IBM’s Cloud business unit hielp ze IBM’s cloud computing business op te starten. Een andere functie die ze bekleedde was directeur Emerging Markets voor IBM’s Global Technology Services organisatie.

Anasenes behaalde haar MBA aan The Wharton School of the University of Pennsylvania en de bachelordiploma aan de New York University.  

Met de aanstelling van Anasenes staan er nu vier vrouwen aan de top bij Infor: Anasenes; COO, Pam Murphy; senior vice president Global Support, Marylon McGinnis en SVP Global License Management & Maintenance, Mary Trick. Eerder dit jaar kondigde Infor een intern initiatief aan, het Women’s Infor Network. Dat is een loopbaanontwikkelingsprogramma met een strategische nadruk op de groei van vrouwelijk talent binnen het bedrijf.

Gerelateerde artikelen