Hoe win je de strijd om het finance talent?

excelleren als business partner
Op de arbeidsmarkt voor financiële professionals lijkt een ware run te ontstaan op talenten. Voornamelijk communicatief sterke business controller worden volop gezocht, maar ook young professionals. Als 'nieuwe' financial kan je kiezen uit een mooi aanbod van vacatures en ook in deze algemeen moeilijke arbeidsmarkt nog steeds een leuke baan vinden. Hoe kan je als bedrijf of als CFO de talenten uit de markt aantrekken? In deze blog enkele tips uit de praktijk om financiële talenten aan te trekken.

Om te beginnen is het aantrekken van jong talent natuurlijk een must voor ieder bedrijf. Deze ambitieuze, net afgestudeerde talenten kunnen binnen het bedrijf opgeleid worden en hebben een frisse blik. Tevens zorgt het ervoor dat de finance populatie zich blijft ontwikkelen aangezien er ook altijd mensen zullen vertrekken of met pensioen zullen gaan.
Young professionals vinden het erg belangrijk om zichzelf te ontwikkelen en in korte tijd veel te leren. Een trainee programma of opleidingstraject is dan ook een van de beste mogelijkheden om talent aan te trekken. Voorbeelden kunnen zijn een aantal vastgestelde trainingen die gevolgd worden (kan zowel intern als extern) of learning on the job. Hierbij werkt de young professional op verschillende afdelingen en doet daardoor ook veel werkervaring op in korte tijd en leert tevens het bedrijf goed kennen. Dit principe kan in ieder bedrijf toegepast worden, groot of klein,  dat maakt niet uit. Geef er een eigen invulling aan en maak werken bij jouw bedrijf voor een young professional aantrekkelijk!
Mochten er binnen een bedrijf meerdere young professionals werken dan is het ook erg leerzaam om deze met elkaar in contact te brengen zodat ze ervaringen kunnen uitwisselen. Dit kan doormiddel van een borrel of activiteit, maar natuurlijk ook door vakinhoudelijke sessies te organiseren. Als starter op de arbeidsmarkt is het altijd fijn om ervaringen met anderen te kunnen uitwisselen en dit zorgt ook voor een goede binding met het bedrijf.
______________________________________________________________________________________
Breng uw vacature voor 400 euro onder de aandacht van 130.000 (!) finance professionals. Uw vacature wordt getoond op Finance.nl (grootste niche vacaturesite), getwitterd naar 10.000 finance professionals, getoond op FM.nl (50.000 abonnees), gemaild en getoond op LinkedIn (14.000 leden van de Finance Professionals Netherlands groep). Klik hier voor meer informatie.
______________________________________________________________________________________
Ook de zoektocht naar ervaren financieel talent is lastig. Hoe kom je er achter of iemand over de juiste vaardigheden beschikt en de gewenste impact kan maken in de organisatie? Er moet tevens ook een bepaalde klik zijn met de directe collega’s en het management. Communicatievaardigheden zijn bij een business controller even belangrijk als de vakinhoudelijk kennis. 
Via Linkedin wordt veel gezocht naar financiële talenten, maar is dit echt de manier om de juiste persoon te vinden? Wellicht is het beter om meer het persoonlijke contact op te zoeken en zo te bepalen of iemand goed bij een organisatie past en de juiste competenties heeft. Dit kan door middel van het bijwonen van financiële congressen of netwerk borrels. Deze bieden een mooi podium om persoonlijk in contact te komen met financiële talenten. 
Als bedrijf kun je zelf ook een vakinhoudelijke sessie organiseren of een rondleiding geven door een fabriek. Veel mensen zullen het interessant vinden om een kijkje achter de schermen te nemen. Hierbij wordt kennisdeling gecombineerd met kennismaken en verhoogt de kans dat juiste persoon voor de juiste job gevonden wordt!

Gerelateerde artikelen