Hoe lossen werknemers arbeidsconflicten op?

Een conflict op de werkvloer? Dan lost de Nederlander dit het liefst zelf met de werkgever op en schakelt bij voorkeur geen hulp in (29%).

Dit blijkt uit het Rechtsbijstand Onderzoek van Nationale-Nederlanden. 
Vrouw roept eerder hulp in van rechtsbijstandverzekering
Ruim één op de vier medewerkers (28%) heeft wel eens een conflict gehad met de werkgever. Van de mannen heeft 35 procent wel eens een conflict gehad met de werkgever, bij de vrouwen is dit 19 procent. Schakelen de werknemers hulp in bij het conflict? Dan kiezen vrouwen (22%) eerder voor hun rechtsbijstandverzekering dan mannen (12%). Zo’n 17 procent zet de vakbond in voor het oplossen van een arbeidsconflict.
 
 
 
 
Angst voor ontslag bij een op de vijf werknemers
De meeste mensen zijn niet bang om ontslag te krijgen. Van de werknemers heeft 19 procent ‘een paar keer per jaar’ angst dat de werkgever het contract opzegt. Vrouwen zijn hiervoor iets banger dan mannen. Bij de mannen heeft 78 procent geen angst, bij de vrouwen is dit 74 procent.
Eén op de twee heeft rechtsbijstandverzekering
Werknemers in Nederland vragen niet snel om hulp bij een arbeidsconflict, een rechtsbijstandverzekering hebben veel mensen echter wel (51%). De meerderheid (71%) denkt dat deze verzekering in actie komt bij een conflict met de werkgever. Waarom de meeste mensen een rechtsbijstandverzekering afsluiten? Zij denken dat het goedkoper is, dan wanneer zij zelf een keer de advocaat moeten betalen.

Gerelateerde artikelen