Het genereren van workforce analytics

HR managers staan altijd onder druk om kosten te drukken, productiviteit te verhogen en andere doelstellingen te bewerkstelligen. Financials kunnen ze helpen door solide workforce analytics te genereren. Dit meldt Towers Perrin.

Het in plaats hebben van de juiste workforce analytics en becnhmarks kan helpen te bepalen hoe effectief de HR-functie te werk gaat en bijdraagt aan de overall performance van een organisatie.

Gedacht kan worden aan de volgende stuurinformatie:
– Welke trainingen, voor welke segmenten van de workforce, zal het beste resultaat opleveren?
– Welke acties dragen bij aan het reduceren van absentie?
– Waarom is het verloop zo hoog bij een belangrijke groep toptalenten en wat kan er gedaan worden om hen toch te behouden?
– Wat is de optimale mix van beloningsprogramma’s om de motivatie te bevorderen die noodzakelijk is voor een betere financiële performance?

De uitdaging voor financials is de juiste data te genereren en de goede tools te implementeren die nodig zijn om de data te kunnen analyseren. Door bepaalde workforce-investeringen te koppelen aan de financiële performance van een bedrijf kunnen inzichten worden verworven die kunnen worden gebruikt om de noodzakelijke veranderingen te sturen.

Door workforce analytics effectief te genereren worden HR-managers in staat gesteld om betere beslissingen te maken over waar geïnvesteerd en waar bezuinigd moet worden en wat de impact hiervan is voor de performance van een organisatie.

Gerelateerde artikelen