Helft werkgevers wijt werkloosheid aan 50-plusser zelf

Werkgevers zeggen over oudere werknemers dat ze star (36%) of te duur (46%) zijn en zich niet willen ontwikkelen (24%).

Uit onderzoek van MWM2 in opdracht van Randstad blijkt dat werkloosheid onder 50-plussers volgens werkgevers vooral aan de instelling van de 50-plusser ligt. Ruim de helft van de werkgevers geeft overigens toe dat deze vooroordelen ongegrond zijn (59%).
Het onderzoek werd gedaan om inzicht te krijgen in de aantrekkelijkheid van 50-plussers op de arbeidsmarkt. In totaal werden ruim 1000 respondenten, werkgevers en werkloze 50-plussers, ondervraagd.
Pluspunten benadrukken
Om de positie van 50-plussers op de arbeidsmarkt te verbeteren, lanceert Randstad deze maand het programma +POWER. Met dit programma wil Randstad de perceptie onder werkgevers rondom 50-plussers in positieve zin veranderen en vooral hun pluspunten benadrukken.
Vier weken lang wordt de aandacht gevestigd op werkgelegenheid voor 50-plussers. Tijdens het programma werkt Randstad samen met ANBO en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Branchevereniging ABU is sinds kort partner van de campagne Open voor 50-plus van UWV en MKB Nederland. Het programma van Randstad sluit daar op aan.
Veel potentieel onbenut
Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt Randstad Groep Nederland: ‘Doordat er bij werkgevers veel vooroordelen over 50-plussers leven die ongegrond zijn, blijft veel potentieel onbenut. Met ons programma willen we die vooroordelen ontkrachten. Tegelijkertijd zien we dat 50-plussers nog veel kunnen verbeteren bij sollicitaties. Met +POWER willen we ze daarbij helpen.’

Gerelateerde artikelen