Harmen Peters nieuwe Chief Finance Officer BioMCN

Per 16 april is Harmen Peters (52) de nieuwe CFO van BioMCN. Peters zal deel uitmaken van de Raad van Bestuur. Voor zijn benoeming bij BioMCN werkte Peters als financieel bestuurder bij onder meer bij Polynorm, TBI Holding, Daalderop en IthoDaalderop. Hier was hij onder andere eindverantwoordelijk voor financiën, ICT en strategische inkoop.

In de functie van interim financieel directeur heeft Peters diverse bedrijven, zowel beurs- en niet-beursgenoteerde ondernemingen, bestuurd. Peters heeft ruime ervaring in diverse branches van het (internationale) bedrijfsleven en heeft vrijwel alle bestuurlijke lagen van de overheid geadviseerd. Hij studeerde bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

BioMCN is de grootste producent van tweede generatie biobrandstoffen ter wereld. Het bedrijf uit Delfzijl heeft ongeveer 90 medewerkers in dienst en produceert bio-methanol van reststromen die ontstaan bij de verwerking van plantaardige oliën en dierlijke vetten. BioMCN streeft er naar om haar leidende rol en de rol van bio-methanol als duurzame energiebron de komende jaren zowel in Europa als in andere delen van de wereld verder uit te bouwen.

Bron: Edelman

Gerelateerde artikelen