Hans Turkesteen volgt Boudewijn Gerner op als CFO Imtech

De Raad van Commissarissen van technische dienstverlener Royal Imtech maakt bekend dat Boudewijn Gerner (61) met ingang van heden is teruggetreden als CFO en lid van de Raad van Bestuur van Imtech. Hans Turkesteen (49) wordt met ingang van 11 februari 2013 benoemd als nieuwe CFO.

[foto: Hans Turkesteen]

Turkesteen is momenteel CFO en lid van de Raad van Bestuur van Stork Technical Services. Tijdens de later in 2013 te organiseren Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal zijn voordracht officieel door aandeelhouders moeten worden goedgekeurd.

Rudy van der Meer, Voorzitter Raad van Commissarissen Imtech: ‘Boudewijn Gerner kan terugkijken op een succesvolle periode bij Imtech, maar heeft aangegeven dat een wisseling van de wacht gewenst is. Dit mede gegeven de situatie waarin de onderneming zich thans bevindt en het feit dat al eerder was overeengekomen dat hij Imtech volgend jaar zal verlaten. De heer Gerner zal gedurende 2013 aan Imtech als adviseur verbonden blijven.’ Boudewijn Gerner kreeg in 2011 de CFO Award toegekend voor zijn prestaties bij Imtech.

De Raad van Commissarissen is de heer Gerner erkentelijk voor zijn bijdrage en toewijding in de afgelopen jaren en respecteert zijn besluit. Met de benoeming van Hans Turkesteen wordt in zijn opvolging voorzien, aldus het persbericht van Imtech.

Turkesteen heeft ruime ervaring in de markt van technische dienstverlening en een brede financiële achtergrond met een sterk track-record in financieel ‘change & cash flow management’. ‘De bewezen capaciteiten van Hans Turkesteen om ondernemingen in uitdagende tijden succesvol financieel te leiden zullen bijdragen aan Imtech’s herstel en ontwikkeling in de komende jaren.’

Hans Turkesteen
De heer J. (Hans) Turkesteen is een register accountant en begon in 1982 als accountant bij Andersen. In 1993 werd hij daar benoemd als Partner en later tevens als Managing Partner van de M&A-activiteiten van Andersen Hij speelde een instrumentele rol in de overgang van Andersen naar Deloitte, waar hij onder meer verantwoordelijk was voor de Financial Advisory en Capital Markets praktijken. Sinds 2008 is hij CFO en lid van de Raad van Bestuur van Stork waar hij onder andere in augustus 2012 met succes een complete financiële herstructurering heeft doorgevoerd. De heer Turkesteen bezit de Nederlandse nationaliteit.

Gerelateerde artikelen