Halbart Völker nieuwe CFO Verwater

De aandeelhouders van Verwater zetten de eerste stappen in de lange termijn strategie van het bedrijf, met een nieuwe governance structuur. Met de benoeming van de CFO Halbart Völker en de invulling van een onafhankelijke Raad van Commissarissen zetten de aandeelhouders zichzelf op afstand.

Zonder binnen de aandeelhoudersgroep de bestaande kennis en ervaring verloren te laten gaan wordt de organisatie op deze manier klaar gemaakt voor de toekomst.

Nieuwe CFO
Halbart Völker (1964) is per 1 november in dienst getreden van Verwater. Hij was eerder werkzaam bij o.a. Fortis en NIBC. Daarna was hij CFO bij Oranje Nassau Energy, managing partner en CFO bij investeerder The Sunrise Energy Group. Na de recente verkoop van het belangrijkste belang van Sunrise in Xodus Group is hij teruggetreden als aandeelhouder in Sunrise en non-executive director van de Xodus Group. Samen met Cor Kloet (CEO) zal Halbart de statutaire directie van de Verwater groep vormen.

Kansen voor gezonde groei
Völker: ‘Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging. Verwater opereert in een groeimarkt en ik zie volop kansen voor gezonde groei. Internationaal groeit de vraag naar bouw, onderhoud en vijzelen van opslagtanks. Verwater heeft internationaal een koploperspositie en wil haar positie in deze markt verder versterken. De komende tijd ligt de focus op de interne organisatie, het verbeteren van de financiële positie en de kernactiviteiten van Verwater; onderhoud, tankbouw,  vijzelen van opslagtanks en in beperkte mate gaan we ons richten op  nieuwbouwprojecten.’

Raad van Commissarissen
Om de leidende positie van Verwater te waarborgen is stabiliteit en professionalisering noodzakelijk. De organisatie wordt daarop ingericht. Kwaliteit, governance en duurzaamheid zijn leidend. Met de nieuwe governance structuur krijgt Verwater een onafhankelijke Raad van Commissarissen, die wordt voorgezeten door Bert Jaski, CEO van de Maasvlakte Oil Terminal (MOT). Hij zal vanwege bestaande verplichtingen per 1 januari 2014 de voorzittershamer oppakken. Verder wordt de Raad van Commissarissen ingevuld door Romeo Malizia, voormalig COO van Ballast Nedam. Een derde commissaris wordt op zeer korte termijn benoemd.

Over Verwater
Verwater is een groep van ondernemingen die zich heeft gespecialiseerd in het bouwen, onderhouden en vijzelen van tanks. Het in 1922 opgerichte bedrijf heeft zich ontwikkeld van een kleine civiele aannemer tot veelzijdige contractor voor de tank terminalmarkt. Een toegewijd team van meer dan 800 medewerkers levert excellente, veilige en kwalitatief hoogstaande projecten over de hele wereld. De Verwater Group heeft vestigingen in Nederland, België, Frankrijk, Turkije, Singapore, Oman, Nigeria en de Verenigde Staten.

Gerelateerde artikelen