Groen eindelijk duurzaam

Duur betaalde groene stroom is volgens ACM nu pas echt duurzaam.

Groene stroom is groen. Verklaringen van energieleveranciers dat hun stroom groen is, voldoen volgens Autoriteit Consument & Markt (ACM) nu aan de wettelijke eisen. Dat geldt volgens de toezichthouder ook voor hun beweringen dat hun groene stroom is opgewekt met Nederlandse windmolens of zonnepanelen.

Meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens neemt volgens de ACM groene stroom af. Een leverancier is daarbij verplicht alle bronnen van de geleverde stroom te vermelden op het stroometiket. Bij het groene deel zijn ‘garanties van oorsprong’ van CertiQ, de organisatie die groene energie certificeert, verplicht.

Vanaf 2020 moeten leveranciers naast de groene stroom ook de bronnen van grijze stroom onderbouwen met certificaten. Grijze stroom is stroom die opgewekt is uit fossiele bronnen zoals steenkool en gas. De ACM zal ook het grijze deel van het stroometiket gaan controleren.

.ad-style * { font-size: 18px; line-height: 30px; color: #555; }

Groei van financieel vakman naar strategisch partner

Wil jij als financieel vakman doorgroeien naar strategisch partner? Volg de vijfdaagse Masterclass De Nieuwe CFO; Strategisch Financieel Management. Ontvang inzicht in strategisch financieel management en ontdek wat er op de agenda staat van de nieuwe CFO.

Bekijk het programma en data

(bron: ANP)

Gerelateerde artikelen