Genomineerde categorie niet-beursgenoteerd: Wim Poldervaart, Financieel Directeur TBI Holdings B.V.

TBI is een vastgoed, bouw en techniek concern, gevestigd in Rotterdam. De verdergaande stroomlijning van het concern heeft het afgelopen jaar een gunstig effect gehad op het bedrijf. De positieve economische ontwikkelingen hebben geleid tot aantoonbaar betere resultaten in de drie segmenten die het bedrijf kent: bouw, installatietechniek en de ontwikkeling van vastgoed.

Op het gebied van expansie kiest het concern voor een beheerste groei. Dit leidde tot recente overnames als Kanters, Hopman Interheem en Hevo. TBI verwacht dat de markten voor bouw en installatietechniek in de toekomst verder verbeteren.

What leads to high performance?
‘TBI Holdings kent een decentrale structuur, die bestaat uit in totaal vijfentwintig zelfstandige werkmaatschappijen. Elke werkmaatschappij publiceert zelfstandig haar cijfers’, begint Wim Poldervaart. ‘Binnen onze filosofie wordt sterk gekeken naar de “kritische” omvang van de verschillende ondernemingen en wordt samenwerking gestimuleerd. We proberen onze bedrijven uit te rusten met de noodzakelijke kerncompetenties en leveren vanuit het concernkantoor hoogwaardige expertise om hen daarin te ondersteunen. Met als randvoorwaarde een beheerste groei van het vermogenverslag met de nadruk op het werkkapitaal wat cruciaal is voor het concern. Daarnaast proberen we een hogere operationele marge te creëren binnen onze drie sectoren: vastgoed, bouw en installatietechniek.

Vanuit de financiële functie bestaat vaak de neiging – ingegeven door efficiency overwegingen – bepaalde handelingen te centraliseren. Binnen de filosofie van het decentrale model is effectiviteit het belangrijkste uitgangspunt. Met ondersteuning van de financiele functie wordt in samenhang met de effectiviteit de randvoorwaarde gecreëerd om tot een hogere prestatie te komen. ‘Alleen zo kunnen wij flexibel reageren op marktomstandigheden. We moeten immers alles proberen om optimaal te kunnen presteren. We moeten grip hebben op de markt en daarop kunnen excelleren.’

Voor de veiling
Namens TBI Holdings biedt financieel directeur Wim Poldervaart aan voor de veiling: een exclusieve rondleiding door de St. Jankathedraal in Den Bosch. De historische kathedraal St. Jan in Den Bosch wordt momenteel gerestaureerd. TBI is via haar dochteronderneming Nico de Bont betrokken bij de restauratie van de kathedraal, waardoor het mogelijk is de kathedraal, die stamt uit 1220, te bezoeken op plaatsen waar doorgaans niemand mag komen.

Een team, bestaande uit 5 – 10 financials, wordt persoonlijk door de directeur van Nico de Bont en Wim Poldervaart rondgeleid en aansluitend volgt een lunch of diner in een restaurant te Den Bosch.

De opbrengst komt ten goede aan de Stichting Roparun. De Roparun is een loopevenement van 530 kilometer waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker.

Personalia
Naam: Wim Poldervaart
Geboortejaar: 1950
Opleiding: SPD, Bestuurlijke informatiekunde. Voltooide de studie Master of Information Management in de Verenigde Staten.
Loopbaan: Begon zijn carrière bij het Ogem concern, de rechtsvoorganger van TBI Holdings. Hij was werkzaam in verschillende financiële functies. Vanaf 2003 vervult Poldervaart de functie van financieel directeur bij TBI Holdings.
Omzet bedrijf: ruim 2,3 miljard euro
Aantal medewerkers: 9400

Gerelateerde artikelen