Genomineerd CFO Day 2009, categorie AMX/AScX & overig: Jack de Kreij, Vopak

Jack de Kreij (1959) is sinds januari 2003 lid van de raad van bestuur en CFO van Koninklijke Vopak. De Kreij begon zijn carrière bij het Ministerie van Financiën, waar hij van 1980 tot 1986 werkzaam was. In 1986 stapte hij over naar PricewaterhouseCoopers (PwC), waar hij onder meer Manager Mergers & Acquisitions werd in New York.

Nadat De Kreij in 1990 werd benoemd als partner bij PwC, vervulde hij diverse managementfuncties binnen PwC. Voor zijn benoeming bij Vopak was hij Senior Partner en Territory Leader bij Transaction Services.

Met een historie van bijna vier eeuwen is Vopak wereldmarktleider in de onafhankelijke opslag van vloeibare bulkgoederen. Of het nu gaat om olieproducten, chemicaliën, plantaardige oliën of vloeibaar gemaakte gassen, Vopak biedt diverse diensten op het gebied van op- en overslag. Klanten zijn overwegend ondernemingen uit de chemische en olie-industrie, voor wie Vopak een grote verscheidenheid aan producten opslaat die hun weg naar een groot aantal industrieën vinden.

De strategie van Vopak berust op drie pijlers: Growth leadership door het uitbreiden en het optimaliseren van bestaande terminals, groei door overnames en fusies en het ontwikkelen van nieuwe terminals voor nieuwe producten, zoals biobrandstoffen en vloeibaar gas. Verder streeft men Customer leadership na door een excellente service, en Operational efficiency leadership door het continu verbeteren van processen.

Als CFO is Jack de Kreij met de andere bestuursleden verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het monitoren van de strategie. In alle geledingen staat het streven naar de hoogste kwaliteit bij Vopak voorop. Vopak heeft de doelstelling uitgesproken om in 2011 een bedrijfsresultaat van 475 tot 550 miljoen euro te behalen. Volgens De Kreij wordt de onderkant van deze range mogelijk al in 2009 gehaald.

Gerelateerde artikelen