Galapagos trekt nieuwe CFO aan

Het biotechnologiebedrijf Galapagos heeft een nieuwe Chief Financial Officer (CFO) benoemd. Het gaat om Guillaume Jetten die vanaf 1 juli Leo Steenbergen vervangt in die functie.

Leo Steenbergen was sinds juni 2007 CFO bij Galapagos en had als opdracht de financiële processen te herstructureren om de langetermijntoekomst en de verdere groei van de activiteiten te ondersteunen. Zijn opdracht is nu volbracht en Steenbergen verlaat Galapagos om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

De 41-jarige Guillaume Jetten was eerder bestuurslid en CFO van SDU Holdings BV. Daarvoor was hij CFO van Wolters Kluwers Health in Chicago. Hij heeft een mastersdiploma in economie van de Universiteit van Maastricht en is gecertifieerd accountant.

Bij Galapagos vond dinsdag de algemene vergadering plaats. Daarop stemden de aandeelhouders in met de benoeming van Werner Cautreels als onafhankelijk bestuurder voor een periode tot de algemene vergadering van 2010. Cautreels is global CEO van Solvay Pharmaceuticals. Laurent Ganem en Geoff McMillan hebben de raad van bestuur van Galapagos verlaten.

De Nederlands-Belgische biotechonderneming Galapagos is in 1999 opgericht als joint venture tussen Crucell en Tibotec. Het bedrijf richt zich met op kleine moleculen toegespitste onderzoeksprogramma’s op het ontwikkelen van nieuwe medicijnen tegen bot- en gewrichtsziekten, bot metastase, cachexia, anti infectieziekten en metabolische ziekten. Het hoofdkantoor staat in Mechelen, België.

Gerelateerde artikelen