Freelance financials populair

Zelfstandig werkende finance professionals zijn in trek. Dat stelt interim-managementbureau Steens & Partners vast op basis van de vraag naar ervaren freelance finance professionals (zzp'ers) die 37 procent hoger is dan vorig jaar januari.

Ook ten opzichte van de laatste drie maanden van 2008 is de vraag groter, namelijk 24 procent. De toegenomen vraag is voornamelijk afkomstig van de overheid, zorginstellingen en verzekeringsmaatschappijen.

‘Het is niet zo dat organisaties niemand meer aannemen, we zitten feitelijk nog steeds in een krappe arbeidsmarkt voor hoogopgeleide finance professionals’, aldus Remco Misset, directeur van Steens & Partners.

 

Zaken op orde
‘We zien veel nieuwe opdrachten en ook veel opdrachten die worden verlengd. Organisaties willen juist nu hun zaken beter op orde krijgen om straks optimaal te profiteren van een groeiende economie, zonder hiervoor de hoofdprijs te betalen. De recessie en terugval in arbeidsplaatsen bij een aantal ondernemingen betekent dan ook een enorme kans voor organisaties op een tot voor kort overspannen arbeidsmarkt.’

 

Mannelijk
Volgens onderzoek van Steens & Partners zijn in 2008 nog altijd zestien procent meer financieel managers en professionals freelancer geworden dan in 2007. Dit is minder dan het jaar ervoor, toen er nog 30 procent meer freelance financials bijkwamen.

Van de in 2008 gestarte freelance financial is vijftien procent tussen de 30 en 35 jaar oud (dit was 24 procent in 2007), 43 procent is tussen de 35 en 45 jaar (45 procent in 2007) en vijftien procent is tussen de 45 en 50 jaar (dertien procent in 2007). De nieuwe groep freelance financials is een zeer mannelijke doelgroep, 88 procent is man (86 procent in 2007).

Gerelateerde artikelen