Ford betaalt 365 miljoen dollar schikking na ontduiken importheffingen transitbus

Belastingontduiking import bedrijfsbus

Ford Motor heeft een schikking getroffen van circa 333 miljoen euro met de autoriteiten in de Verenigde Staten. De Amerikaanse autofabrikant werd beschuldigd van het ontwijken van hogere importheffingen bij het invoeren van bestelbusjes vanuit Turkije. Dat schrijft het ANP.

  • Onduidelijk of nederlandse eigenaren claim kunnen indienen
  • Ford Transit bus ook in Nederland verkocht

De zaak kan ook gevolgen hebben voor Nederlandse bedrijven die Ford Transit-busjes hebben aangeschaft. Ford Transit-busjes worden ondermeer gebruikt door Nederlandse bedrijven en heeft in de serie enkele duurzame modellen. Volgens experts hebben Nederlandse bedrijven die tussen april 2009 en april 2013 Ford Transit-busjes van het type Transit Connect hebben ingevoerd, mogelijk recht op compensatie.

De voertuigen werden destijds onjuist geclassificeerd, waardoor de waarde lager werd ingeschat en er minder invoerrechten aan Amerikaanse douane werden betaald. Nederlandse bedrijven die denken in aanmerking te komen, wordt geadviseerd om juridisch advies in te winnen en hun situatie te laten beoordelen.

Maak kennis met de FM Dag Orakels: stel jouw vragen, deel uitdagende financiële vraagstukken en laat je inspireren door experts en ervaringsdeskundigen. Beleef samen met 300 vakgenoten de 9e editie van FM Dag. Meld je nu aan voor een unieke ervaring op 17 april in Spant! Bussum.

Gerelateerde artikelen