Floris Waller, lid raad van bestuur en CFO Buhrmann: Groei voor alle belanghebbenden

fallback
Floris Waller, CFO van Buhrmann, is genomineerd voor de CFO Award 2006 in de categorie beursgenoteerd.

Geboortejaar: 1958
Opleiding: Floris Waller studeerde Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Daar rondde hij tevens de opleiding tot register-accountant met succes af.
Loopbaan: Waller begon zijn carrière bij Unilever waar hij 15 jaar in diverse
financiële managementposities werkte. In 1999 trad Floris Waller in dienst bij Buhrmann en werd hij benoemd tot lid van de raad van bestuur en CFO. Omzet: 5,9 miljard euro (in 2005)
Aantal medewerkers: +/- 18.000


Profiel
Buhrmann is één van ’s werelds toonaangevende leveranciers van kantoorbenodigdheden aan bedrijven en organisaties, voornamelijk onder de merknaam Corporate Express. De onderneming verkoopt een steeds breder assortiment producten die niet tot de categorie kantoorartikelen behoren, maar die wel essentieel zijn voor het draaiend houden van het moderne kantoor zoals schoonmaak- en cateringproducten, drukwerk en formulierbeheer en kantoormeubilair. Floris Waller is binnen de raad van bestuur van Buhrmann verantwoordelijk voor Accounting & Control, Corporate Finance & Group Treasury, Fiscale Zaken & Pensioenen, Risicomanagement, Informatietechnologie, Fusies, Overnames & Desinvesteringen, Holdings en – in samenwerking met de CEO – Investor Relations en Internal Audit.

In de periode 1999 tot 2003 is door een groot aantal M&A transacties uitvoering gegeven aan de strategie om Buhrmann om te vormen van een conglomeraat tot een gefocust office products distributeur. De afgelopen jaren is hij verantwoordelijk geweest voor de optimalisering van de financieringskosten en een verbetering van de vermogensstructuur.

MVO
Buhrmann streeft er naar om op een positieve en verantwoorde wijze zaken te doen waarbij de onderneming de legitieme behoeften herkent van alle belanghebbenden en de omgeving waarin het bedrijf opereert. Daarom richt Buhrmann zich op het realiseren van duurzame, winstgevende groei. Dat betekent groei die alle belanghebbenden ten goede komt. Tegen deze achtergrond blijft de onderneming ernaar streven de koppeling te doorbreken tussen economische groei en belasting van het milieu. Het commitment aan het milieu en de omgeving waarin de onderneming opereert, is vastgelegd in de Buhrmann ‘Business Principles and Code of Ethics’.

Deze gedragscode vormt de basis voor al het handelen van de onderneming en daarmee voor verantwoord ondernemen. In lijn met de gedragscode dienen leveranciers van Buhrmann te voldoen aan alle geldende wetten en richtlijnen met betrekking tot de bescherming van het milieu. Ook zijn leveranciers door Buhrmann verplicht zich te houden aan de arbeidswetgeving, het recht te respecteren van werknemers op vrije vergadering en zich te houden aan gezondheids- en veiligheidsrichtlijnen.Buhrmann doet zijn uiterste best klanten een breed scala milieuvriendelijke producten te leveren en hen duidelijk te informeren over de aard van deze producten.

Behalve dat de onderneming klanten stimuleert om ‘groene’ kantoorartikelen aan te schaffen en aanspoort tot hergebruik, stimuleert Buhrmann ook milieuverantwoordelijk gedrag binnen de eigen organisatie. Dit heeft geleid tot tal van initiatieven gericht op de vermindering van de hoeveelheid afval en de besparing van energie.

Buhrmann stelt als veilingstuk beschikbaar: vier VIP-arrangementen voor het Buhrmann Midsummer Jazz Gala, de officiële opening van het North Sea Jazz Festival 2006, op donderdag 13 juli te Rotterdam.Goed doel: Liliane Fonds.
  

Gerelateerde artikelen