Financiële detacheerders, consultants en/of recruiters: Kennis op orde, prijs nog niet

Financiële detacheerders, consultants en/of recruiters worden door hun klanten ervaren als deskundig, maar wel duur. Dat beeld komt naar voren uit het imago-onderzoek onder financiële recruiters, consultants en detacheerders dat Tijdschrift Financieel Management en Ruigrok | NetPanel onlangs hebben uitgevoerd.

Het overall beeld dat men van financiële detacheerders, consultants en/of recruiters heeft is dat er vakkennis (kennis van finance) en branchekennis aanwezig is. Men vindt de aanbieders betrouwbaar, maar ook duur. Onderscheidend en innovatief zijn, net als in de vorige meting, het minst van toepassing op financiële detacheerders, consultants en/of recruiters. Dit blijkt uit onderzoek van Tijdschrift Financieel Management en Ruigrok | NetPanel dat eind 2009 is uitgevoerd.

Bij de keuze voor een financiële detacheerder, consultant en/of recruiter zijn betrouwbaarheid, vakkennis, een flexibele opstelling en klantgerichtheid de belangrijkste aspecten. In het algemeen geldt dat klantgerichtheid om actie vraagt. Dit aspect scoort relatief laag. PricewaterhouseCoopers (PwC), Ernst & Young (E&Y), Deloitte en KPMG scoren op het gemiddelde van alle aspecten (exclusief het aspect duur) het meest positief.

Op welke terreinen zijn de detacheerders of consultancybureaus actief volgens de respondenten? De respondenten konden vijf terreinen kiezen waarop een bedrijf dat zij kennen volgens hen actief is. Op het gebied van consultancy scoren de Big Four het beste in de volgorde KPMG, E&Y, Deloitte en PwC. Op het gebied Werving en Selectie is Michael Page het bekendste, gevolgd door Robert Half en Robert Walters. De bekendste detacheerders zijn DPA Flex, Control Finance en Rekenmeesters, dat inmiddels is geïntegreerd in Yacht Finance. Op het gebied van uitzending staat Randstad Search & Selection op de eerste plek. Daarna behalen Maandag en Vitae Finance de hoogste score. ConQuaestor is het bekendste op het gebied van Interim Management, gevolgd door Eiffel, Control Finance, Yacht Finance en PwC.

Bekendheid
Yacht Finance heeft in 2009 de grootste Top of Mind bekendheid; Tien procent vulde Yacht Finance spontaan als eerste in als antwoord op de vraag: ‘Welke financiële detacheerders, consultants en/of recruiters kent u van naam?’. Daarna volgen Michael Page (6%) en Eiffel (5%). Dit is dezelfde top drie als in de vorige meting. Ook in de spontane bekendheid zien we deze top drie terug. In vergelijking met eerdere metingen is de spontane bekendheid van ConQuaestor en Robert Walters toegenomen.

Gebaseerd op de totale bekendheid (top of mind, overig spontaan en geholpen bekendheid) zien we de volgende partijen het hoogst scoren: Yacht Finance, Eiffel, Michael Page, KPMG, PricewaterhouseCoopers, Ernst & Young en Deloitte. De bekendheid van deze bedrijven varieert van 79 procent tot 73 procent. Daarna volgen de bedrijven YER Finance, Brunel Finance, ConQuaestor, Maandag, DPA, Robert Half, Rekenmeesters, Robert Walters, Vitae Finance, Atos Consulting, Ebbinge, Randstad Search & Selection, Accenture, Boer & Croon en W+R, de totale bekendheid variërend tussen 66 procent en 40 procent.

Daarna volgt een relatief kleine groep met een kleinere naamsbekendheid: Steens & Partners, Control Finance, BAS Consultancy, Finace en Pentascope met een naamsbekendheid tussen de 33 procent en 21 procent. De lijst wordt afgesloten met Laudame Financials, Resource Global Professionals, Dari, HighQ, Fargo, i4talent, 2Trust en Adficon met een totale bekendheid van 16 procent tot 5 procent.

Over het onderzoek
Sinds 2006 doen Tijdschrift Financieel Management en Ruigrok | NetPanel onafhankelijk onderzoek naar financiële recruiters, consultants en detacheerders. Het onderzoek leverde benchmarkrapporten op waar onder meer ConQuaestor gebruik van heeft gemaakt om hun dienstverlening te verbeteren. Voor meer informatie over het onderzoek en / of voor het benchmarkrapport kunt u contact opnemen met Alex van Groningen via alexvangroningen@cxomedia.nl of telefoonnummer 020 6390008.

Gerelateerde artikelen