Financials: een solide investering

Voor wie op zoek is naar buitenkansjes en flinke risico's niet schuwt zijn 2012 en 2013 topjaren. Investeren is flink goedkoper dan enkele jaren geleden, een omstandigheid die bijdraagt aan mooie rendementsverwachtingen. Maar wie verstandig is investeert ook in zijn personeel.

Een aanrader in deze laatste categorie is de financial. Een professional die investeren in zichzelf hoog in het vaandel heeft staan. Velen onder ons wonen menig cursus bij om de verplichte jaarlijkse Permanente Educatie (PE) punten te behalen. Anderen zijn elk jaar tenminste aanwezig bij fiscale updates, bijeenkomsten over wijzigingen in de Richtlijnen voor de Jaarverslaggeving en hier en daar een Controllers Circle of een soortgelijke bijeenkomst. Maar waarom dan nog extra investeren in financials?

Het werkgebied van financieel opgeleide medewerkers heeft zich in de afgelopen decennia sterk uitgebreid. Werden we vroeger vooral gewaardeerd als cijferfetisjisten, tegenwoordig moeten we overal verstand van hebben en diverse rollen kunnen invullen. Commercieel denken, toekomstgericht werken, people manager zijn, een degelijke boekhouder, een mensen mens, sparringpartner en dé specialist op het gebied van allerhande regelgeving. Uitsluitend een beetje handig met cijfers zijn is voor de financial anno 2012 volstrekt onvoldoende.

Het is niet verwonderlijk dat de gemiddelde opleiding die de financiële professional heeft gevolgd slechts enkele van voornoemde aandachtsgebieden raakt. Veelal bestaat de hoofdlijn uit vakken die traditioneel financieel georiënteerd zijn, zoals boekhouden, interne beheersing, management accounting en externe verslaggeving. Het curriculum wordt wel steeds vaker aangevuld met overige onderwerpen, echter deze vervullen helaas meestal slechts een bijrol. Ook bestaat het risico op een volstrekt theoretische benadering om de student vooral zo veel mogelijk van het vakgebied bij te brengen in een korte periode. Een aanpak die zich kenmerkt door goede wil, maar die niet het beoogde resultaat bereikt.

Juist daarom is het besteden van middelen aan aanvullende opleidingen voor uw financials een solide investering. Verbreding van kennis met als doelstelling de toegevoegde waarde van uw financiële personeel te doen toenemen. Gedegen en gerichte bijscholing maakt van financials echt die business partners waar ondernemingen steeds meer behoefte aan hebben.
__________________________________________________________________________________

Permanente Educatie voor financieel manager en accountant
Wilt u nu, meer dan ooit, op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in uw vakgebied? Vindt u het cruciaal dat uw kennis en vaardigheden op peil zijn? Neem dan deel aan een van de opleidingen van Alex van Groningen. Klik hier voor de agenda Permanente Educatie en verzeker u direct van een plaats.
__________________________________________________________________________________

Gerelateerde artikelen