Finance professional geeft zijn/haar baan een 7,5

Finance professionals in Nederland geven hun baan gemiddeld een 7,5. Dat blijkt uit het onderzoek 'Best Employers to Work for in Finance 2012' dat door FM.nl en Finance.nl onder ruim 2000 financiële professionals is uitgevoerd.

In het onderzoek is de respondenten gevraagd hun huidige baan een rapportcijfer te geven. Het merendeel van de financiële professionals is tevreden met zijn of haar huidige baan, 56 procent geeft de huidige baan een 8 of hoger. Gemiddeld beoordeelt men de huidige baan met een ruime voldoende, namelijk een 7,5. Negen procent geeft zijn/haar baan een zesje.

Deze resultaten zijn vergelijkbaar met het rapportcijfer uit de eerdere metingen. Slechts enkele financiële professionals (6%) beoordelen op dit moment de eigen functie met een onvoldoende (5 of lager).

Freelance werken
Aan de financiële professionals is in de vorm van een stelling gevraagd of men wel eens overweegt om freelance te gaan werken. De resultaten zijn af te lezen in de onderstaande grafiek.

Na een stijging In 2011 van het percentage financiële professionals die erover nadenken om als freelancer te gaan werken (28% in 2011), zien we deze weer dalen naar het vergelijkbaar niveau van 2009 (24%) en 2010 (22%) naar 23 procent in 2012. 25 procent denkt er helemaal niet aan om freelance te gaan werken.
__________________________________________________________________________________

Toe aan nieuwe uitdaging?
Finance.nl is met alle vacatures en de top-bedrijven in Nederland, dé nummer 1 vacaturesite voor finance professionals. Voor controllers, accountants,  administrateurs en financieel managers. Vind uw droombaan op Finance.nl  en plaats uw CV in de CV-databank om door werkgevers gevonden te worden.

Profileer uw bedrijf in de carriere special van Tijdschrift Financieel Management
In de september editie van 2012 staat het ’thema ‘De Finance Professional’ centraal. Dit is de ideale kans om uw bedrijf te tonen aan 10.000 finance professionals. Direct contact? Bel Ezri Blaauw op 020 57 88 913 of stuur een mail naar eblaauw@alexvangroningen.nl.

Bezoek het Financieel Management Gala met uw Finance team
Kom met uw financiële team naar het Financieel Management Gala, geniet van een exclusief diner en live acts, sta stil bij de teamspirit en ontmoet meer dan 300 financiële vakgenoten. Ook maken deelnemende teams kans op het winnen van één van de vijf Financieel Management Awards. Ga direct naar fmgala.nl.
_________________________________________________________________________________

Gerelateerde artikelen