Finance for Charity veiling CFO Day 2008 groot succes

De veiling die plaatsvond tijdens de zevende CFO Day is wederom een groot succes geworden. De totale opbrengst, gereserveerd voor diverse goede doelen, bedroeg dit jaar maar liefst 53.580 euro. Vorig jaar bracht de veiling 50.250 euro op.

De stichting Finance for Charity is opgericht in 2007 met als doel aandacht te schenken aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het bestuur van Finance for Charity bestaat uit Tjero Zomer (voorzitter van de Stichting en CFO transavia.com), Jouke van der Veer (penningmeester van de Stichting en CFO Albron) en Danja Willemsen (Secretaris van de Stichting en Manager Operations Alex van Groningen)

Elk jaar organiseert de stichting een speciale veiling tijdens de CFO Day. Partners van het congres en genomineerde CFO’s stellen producten en diensten ter beschikking, die tijdens het VIP Diner geveild worden onder de aanwezigen. De goede doelen worden door de veilingdeelnemers zelf geselecteerd.

Onder de veilingstukken bevonden zich onder meer tickets voor Formule-1 races, een hybride leaseauto, een Apollo 13 Management Game, een zeiltocht met Olympisch team Roy Heiner, een wijnproeverij en lunches met bekende CFO’s.

Alex van Groningen, organisator van CFO Day, doneert zelf tien procent van elke verkochte toegangskaart aan Finance for Charity. Dit jaar is er door Stichting Finance for Charity een bedrag van 10.000 euro beschikbaar gesteld voor Stichting Leergeld. Deze stichting geeft kansarme jongeren in Nederland de kans om mee te komen op onder meer scholen en sportverenigingen.

Gerelateerde artikelen