Eric Hageman benoemd als CFO van KPN

KPN maakt bekend dat de Raad van Commissarissen het voornemen heeft Eric Hageman te benoemen tot de nieuwe Chief Financial Officer (CFO) en lid van de Raad van Bestuur van de onderneming.

De Raad van Commissarissen zal de aandeelhouders over de voorgenomen benoeming informeren tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (Bava) die naar verwachting gehouden zal worden in september 2012.

Hageman is sinds januari 2012 fulltime interim CFO van KPN en zal deze rol blijven vervullen totdat hij als CFO wordt benoemd op de Bava. Eric Hageman (42) is sinds 2005 werkzaam bij KPN, laatstelijk in de functie van CEO van KPN Group Belgium. Eerder werkte Hageman bijna een decennium als zakenbankier in Londen, waar hij bedrijven in de telecom, media en technologie sectoren adviseerde. Hij volgt Carla Smits Nusteling op die 3 januari haar vertrek aankondigde.

Jos Streppel, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “We zijn zeer verheugd met de benoeming van Eric Hageman als onze nieuwe CFO. Aan de benoeming ging een uitgebreid proces vooraf, waarin we hebben gekeken naar interne en externe kandidaten. De conclusie is dat Eric de beste persoon is voor de functie. Hij brengt substantiële ervaring met de financiële markten met zich mee binnen de Raad van Bestuur en continuïteit van ons financieel beleid dat is gericht op het creëren van waarde voor onze aandeelhouders en overige belanghebbenden. Continuïteit is ook belangrijk voor het behalen van de doelen die zijn gesteld in onze strategie “Versterken, Vereenvoudigen, Groeien”, zeker in het kader van onze huidige, versnelde investeringsstrategie in Nederland.”

Het beloningspakket van Hageman valt binnen het bestaande beloningsbeleid van KPN zoals goedgekeurd door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. In de arbeidsovereenkomst wordt  vastgelegd dat het bruto basissalaris 575.000 euro op jaarbasis zal gaan bedragen. Daarnaast komt Hageman in aanmerking voor een korte termijn variabele (cash) beloning en een lange termijn (gebaseerd op voorwaardelijke aandelen) variabele beloning die beide afhankelijk zijn van de prestaties van KPN.

Gerelateerde artikelen