Een op drie financials maakt meer uren dan gewenst

fallback
Bijna de helft van de financials vindt dat een hoge werkdruk bij een baan als financiële professional hoort. Een derde van de financiële professionals werkt meer uren dan gewenst. Dat blijkt uit onderzoek van Finance.nl, de vacaturesite voor financials, onder 1576 financieel managers.

Een op de drie financiële professionals is het eens of helemaal eens met de stelling ‘Ik werk nu meer uren per week dan ik eigenlijk zou willen’. 31% kiest voor de neutraal optie, 37% is het (helemaal) oneens met de stelling en werkt blijkbaar het gewenste aantal uren.

De meningen zijn minder verdeeld op de stelling ‘bij een baan als financieel professional hoort een hoge werkdruk’. 56% is het met deze stelling helemaal eens of eens. Bijna een kwart kiest voor neutraal, 18% vindt niet dat bij een baan als financieel professional een hoge werkdruk hoort en is het met de voorgelegde stelling helemaal oneens of oneens.


Dat de financiële professionals meer uren werken dan gewenst blijkt ook uit de resultaten op de vragen “Hoeveel uur zou u het liefst per week willen werken?” en “Hoeveel uur werkt u daadwerkelijk per week?”. Gemiddeld werkt men 46 uur per week, gemiddeld zou men 39 uur willen werken. Een verschil van bijna een hele werkdag.


Meer weten?
• Surf naar http://www.finance.nl/ en bestel gratis de special “Best Employers to Work for in Finance 2007”
• Wilt u adverteren in de special van Tijdschrift Financieel Management “Best Employers to Work for in Finance 2007”? U bereikt dan 10.000 financials op zoek naar een andere baan.  Mail sales@cxomedia.nl
• U kunt het complete onderzoeksrapport “Best Employers to Work for in Finance 2007” met tabellen bestellen voor 250 euro.
• U kunt als werkgever een benchmarkonderzoek aanvragen.

Gerelateerde artikelen